Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dokładke CSi przód

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Lusterka CSI miazdza tak naprawde.

Komentarz

Zamieszczone przez kamik306 Zobacz posta
      wszyscy na pewno nie będą mieli pakietu CSi, mi się przód i lusterka nie podobają w sensie do mojego auta bym tego nie założył
      Przyznaję Ci rację...jest to subiektywne ale nie podoba mi się pakiet CSI z wyjątkiem felg M-parallel..

Komentarz

Jak to mówią... o gustach się nie dyskutuje.
        Było Mercedesa Wziąć.

Walczmy z białaczką! Daj szansę sobie i innym. Odwiedż stronę...
        http://www.dkms.pl/kontakt/index.html

Komentarz

O gustach trzeba dyskyutowac, bo niektórzy po prostu go nie maja i trzeba go doinformowac Pomysl np o guscie projektanta/projektantki co zaprojektowal Fiata Multipla
          Co do e31, to wszystko jest dopracowane, wiec ciezko jest cos zlego zrobic, no chyba ze zaczniesz dokladac jakies bajery tuningowe.

Komentarz

No dokładnie, podyskutować można

Skoro już dyskutujemy to mi się lusterka nie widzą nie tyle przez sam ich kształt- bardziej przez te rzesze golfów, e36 i civiców latających z takimi. Niestety wiem, wiem, że to są oryginalne, ale mi one nie pasują kształtem do tego auta (oczywiście to moje zdanie). Oryginalne, ostre, z dużymi, płaskimi krawędziami i załamaniami zdecydowanie bardziej pasują do masywnej budy, która też ma takie ostre załamania- nie jest okrągła Pomijając wszystko same szkła też na pewno są mniejsze od zwykłych

To takie krótkie dywagacje na ten temat. Jeśli chodzi o dokładkę przednią- mi się w niej nie podoba to stępienie nosa 8ki no i sam wlot.... mogli się bardziej do tego przyłożyć projektując, bo tył wyszedł moim zdaniem fajnie.

Komentarz

Zamieszczone przez Fatandre Zobacz posta
              O gustach trzeba dyskyutowac, bo niektórzy po prostu go nie maja i trzeba go doinformowac Pomysl np o guscie projektanta/projektantki co zaprojektowal Fiata Multipla
              Co do e31, to wszystko jest dopracowane, wiec ciezko jest cos zlego zrobic, no chyba ze zaczniesz dokladac jakies bajery tuningowe.
              Andrzejek, a to nie Ty czasami wklejasz pomysły z róznymi spojlerami i tuningowymi zderzakami ;-)
              a propos multipli

1458684_588076334575430_1862124330_n.jpg
              ... all we know is, he's called the Stig.

Komentarz

Tak, to ja.
                Wiedz tez ze ja pytam sie o wasze zdanie a nie wypowiadam sie czy mi sie podoba spoiler . Jak to moze wiec podlegac pod mój gust jak pytam sie o wasz?

Komentarz

Fatandre, jeśli spojler jest 100% ori, to zakładam go jak część, która od niego pochodzi. Jak już wspominałem, na "tamte" czasy był cool. Dziś już niestety szału nie robi, a nawet w opinii niektórych - szpeci.
                  Miałem ori spojler (Hella) w e34 (sedan). Był wyposażony w światło "STOP". Miał także odpowiednie uchwyty. Nie trzeba było wiercić dziur w klapie. I to mi się w nim podobało, że w każdej chwili można go było zdemontować bez "skutków ubocznych".

Ale... ile ludzi, tyle gustów.
                  Jest jeszcze coś... przystępując do forum (szczególnie BMW), wyrobiono mi gust. Właściwy gust! Nauczyłem się też tolerancji. Oczywiście wyrażę swą opinię, ale ostatnie słowo należy do właściciela.
                  Swego czasu podobały mi się pokrowce na zagłówkach. Dano mi do zrozumienia, że nie wypada w beemce mieć żadnych pokrowców. Jeszcze w ten sam dzień zdjąłem je.
                  Natomiast uparłem się, że chlapaczy (ori) nie zdejmę. I tak zostało.
                  Było Mercedesa Wziąć.

Komentarz

Jak dla mnie to wszystko właśnie na tym polega, że to właściciel podejmuje decyzje, dzięki czemu np. wszystkie 8 w Polsce nie są identyczne i różniące się tylko kolorem każda ma w sobie coś indywidualnego

Komentarz

Ale wszystkie tuningowe golfy i inne takie oprócz często spotykanych lusterek jak w CSi mają też obniżenie, nieseryjne koła, głośny wydech - czyli żeby się z nimi nie utożsamiać to tego w swojej ósemce też nie zrobisz?
                      Potem się ogląda takie perełki, że przód od tego, tył od tego (a w środku silnik diesla pomalowany na różowo ) i w sumie tylko właściciel dumny i zadowolony ze swojego projektu a za plecami wszyscy się śmieją. Owszem sam przód od CSi to nie jest jakieś wielkie halo i jest zdecydowanie ładniejszy od serii ale jak czytam, że lusterka CSi, którymi są jak widać zafascynowani użytkownicy wielu innych marek a projektanci BMW przewidzieli je tylko do eMek są brzydsze od zwykłego prostokątnego lusterka jak w e36, e34, e39 i e38 to chyba faktycznie warto podyskutować o gustach

Komentarz

Lusterka od CSI mają charakter sportowy, a sportowo nie zawsze oznacza wygodnie.
                        Było Mercedesa Wziąć.

Komentarz

Zamieszczone przez Gregory Zobacz posta
                          Ale wszystkie tuningowe golfy i inne takie oprócz często spotykanych lusterek jak w CSi mają też obniżenie, nieseryjne koła, głośny wydech - czyli żeby się z nimi nie utożsamiać to tego w swojej ósemce też nie zrobisz?
                          Potem się ogląda takie perełki, że przód od tego, tył od tego (a w środku silnik diesla pomalowany na różowo ) i w sumie tylko właściciel dumny i zadowolony ze swojego projektu a za plecami wszyscy się śmieją. Owszem sam przód od CSi to nie jest jakieś wielkie halo i jest zdecydowanie ładniejszy od serii ale jak czytam, że lusterka CSi, którymi są jak widać zafascynowani użytkownicy wielu innych marek a projektanci BMW przewidzieli je tylko do eMek są brzydsze od zwykłego prostokątnego lusterka jak w e36, e34, e39 i e38 to chyba faktycznie warto podyskutować o gustach
                          Zgadzam się z powyższym wywodem całkowicie.

Z pakietem CSi dochodzi jeszcze jedna kwestia. To jest pewna całość wymyślona przez zawodowych wysokiej klasy desigerów BMW w tamtych czasach. Jako taka musi też być aplikowana konsekwentnie w całości, z całym dobrodziejstwem inwentarza, czyli też z lusterkami. Kompletnym nieporozumieniem jest instalowanie np tylko przedniego spoilera, bo się bardziej podoba.
                          www.automobile-catalog.com
                          http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

Ci sami zawodowi dizajnerzy stoworzyli potem coś takiego jak e65, x6 i 5gt gust gustem ale wszystkie te 3 auta okazały się rynkowymi sukcesami, szczególnie x6 na które większość osób jak słysze się slini ... mi się m-pakiet podoba, lusterka mogą zbrzydnąć właśnie przez to, że większosć je wkłada do tych tuningowanych golfów i e36.. jako ciekawostka, nie wiem czy każdy sobie zdaje sprawe z tego, że pakiet csi ma większy współczynnik oporów powietrza w stosunku do "normalnej" e31.

Komentarz

No nie ci sami designerzy...
                              www.automobile-catalog.com
                              http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

E65 akurat jest zawalista

Komentarz

Pracuję...
                                X