Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzje ogłoszeń, rady przed zakupem. CZ.II

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Silnik to już nie taka prosta sprawa, dostać zdrowe M70 graniczy w tej chwili z cudem, a remont jest nie wykonalny lub nie opłacalny, można zawsze pokombinować z 5,4, ale tanio też nie będzie.
    Jak chcesz wiedzieć co jest drogie to pierwszy z brzegu przykład, układ zapłonowy, doprowadzenie go do dobrego stanu może kosztować nawet grubo ponad 3000zł.

Moja rada dla kupujących, masz czas, miejsce i chęci, chcesz większość rzeczy robić sam, kup takie auto na jakie cię akurat stać i powoli doprowadzaj je do dobrego stanu, przygotuj się na duże wydatki i na to że stracisz dużo nerwów, ale też na ogromną stysfakcję jeżeli uda ci się auto dokończyć.
    Jeżeli nie znasz się na mechanice i chcesz jeździć po fachowcach, to odpuść sobie auta do naprawy, dozbieraj forse i kup drogą, zadbaną 8, w każdej będzie coś do zrobienia, tak jak pisali koledzy, cena nie daje gwarancji dobrego stanu, ale mając 50tyś na samochód masz większą pewność że znajdziesz coś dobrego.

Komentarz

• akurat na elektryce się znam i to najmniejszy problem w e31 , to nie e65, poza wyświetlaczem obc księgowi w projektowaniu nie brali udziału ...

Komentarz

• Zamieszczone przez kapitan_bomba Zobacz posta
        Silnik to już nie taka prosta sprawa, dostać zdrowe M70 graniczy w tej chwili z cudem, a remont jest nie wykonalny lub nie opłacalny, można zawsze pokombinować z 5,4, ale tanio też nie będzie.
        Jak chcesz wiedzieć co jest drogie to pierwszy z brzegu przykład, układ zapłonowy, doprowadzenie go do dobrego stanu może kosztować nawet grubo ponad 3000zł.

Moja rada dla kupujących, masz czas, miejsce i chęci, chcesz większość rzeczy robić sam, kup takie auto na jakie cię akurat stać i powoli doprowadzaj je do dobrego stanu, przygotuj się na duże wydatki i na to że stracisz dużo nerwów, ale też na ogromną stysfakcję jeżeli uda ci się auto dokończyć.
        Jeżeli nie znasz się na mechanice i chcesz jeździć po fachowcach, to odpuść sobie auta do naprawy, dozbieraj forse i kup drogą, zadbaną 8, w każdej będzie coś do zrobienia, tak jak pisali koledzy, cena nie daje gwarancji dobrego stanu, ale mając 50tyś na samochód masz większą pewność że znajdziesz coś dobrego.
        No właśnie o czymś takim myślę, coś tam jestem w stanie zrobić samo, wiadomo nie wszystko ale zawsze. To że auto będzie stało przez nawet 3 lata w garażu zupełnie mnie nie przeraża, mam czym jeździć na co dzień. Poza tym czasem trzeba trochę zaryzykować

Komentarz

• No dobra może napiszę coś więcej
          poważnie zastanawiam się czy nie kupić tej E31 z okolic Poznania która była na allegro na licytacji. Pojawiała się też w tym wątku kilka stron wcześniej. Tak wiem, była kiedyś zagazowana, podobno stoi dłuższy czas, ma paskudną kierownicę itp. Na 1000% trzeba będzie w nią włożyć sporo kasy. Ale cena jest chyba jednak adekwatna do stanu auta. I tutaj pytanie do Was, czy ktoś zna może tan samochód? Oglądał go? Jeździł itp? Będę wdzięczny za każdą informację.

Komentarz

• Lepiej kup tą z Sosnowca !

Komentarz

• Które jest z Sosnowca?

Komentarz

Lepiej kup tą z Sosnowca !
                OK ale czemu? Jakieś uzasadnienie?

Komentarz

• To raczej ta sztuka
                  http://otomoto.pl/bmw-850-faktura-va...C20373654.html

Komentarz

• Zamieszczone przez Fatandre Zobacz posta
                    Które jest z Sosnowca?
                    Jak rozumiem ta:
                    http://otomoto.pl/bmw-850-faktura-va...C20373654.html

Komentarz

• a czy wiadomo coś Wam o tym egzemplarzu ?
                      http://otomoto.pl/bmw-850-nowy-silni...C17172575.html

Komentarz

• Ta z sosnowca nie była kombinowana, wystarczy usunąć korozję z kilku elementów i uszczelnić silnik, auto ładne, z ładnym wnętrzem.

Komentarz

Ta z sosnowca nie była kombinowana, wystarczy usunąć korozję z kilku elementów i uszczelnić silnik, auto ładne, z ładnym wnętrzem.
                          Dzięki za info, pomyślimy.

Komentarz

• Obie wymienione to zwłoki nie warte uwagi.
                            W tej poznańskiej samo zrobienie lakieru i zamiana dokładek do zderzaków to na dzień dobry 4-5 tysięcy. A to dopiero początek - ma mój gust pochłonie 20 tysięcy i nadal to będzie stary śrut po reanimacji, którym strach będzie wyjechać dalej niż 200 km od domu.
                            Ta z Sosnowca podobnie, tylko więcej pójdzie na dzień dobry na blacharkę.
                            Oto moje zdanie.
                            www.automobile-catalog.com
                            http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• tą z sosnowca oglądałem, moim zdaniem po włożeniu w nią 20tys wstydu nie przyniesie, jak ktoś się lubi w to bawić to można ją rozważać. W przeciwieństwie do tej z poznania, nie widziała 'polskiej myśli technicznej', do 2007 roku serwisowana w aso. Jechałem tym autem, jest sprawne, cała elektryka sprawna, byłem na stacji diag., hamulce sprawne, zawieszenie też, sporo wycieków ... wydech dziewica, katalizatory też, normy spalania, sondy lambda ideał. Tak przynajmniej było rok temu, jak przez rok stała pod chmurką to korozja mogła posunąć się znacznie dalej.

Tak jak mówie, nie polecam tego egzemplarza, ale jeśli ktoś szuka tanio to można rozważyć. Padliny z Poznania (obydwie!) i ta z pod Krakowa powinny już od 5 lat gnić na szrocie, tych egzemplarzy nawet nie warto roważać, no chyba, że kupić je za 10tys i rozbierać na części ale podejrzewam, że nawet to jest nieopłacalne ...

Komentarz

• No jak tak to dla tej z Sosnowca jest jeszcze nadzieja. Mnie osobiście rdza przeraża, ale może jakiś zdolny blacharz ?
                                www.automobile-catalog.com
                                http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

Pracuję...
                                X