Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzje ogłoszeń, rady przed zakupem. CZ.II

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez guest Zobacz posta
    tą z sosnowca oglądałem, moim zdaniem po włożeniu w nią 20tys wstydu nie przyniesie, jak ktoś się lubi w to bawić to można ją rozważać. W przeciwieństwie do tej z poznania, nie widziała 'polskiej myśli technicznej', do 2007 roku serwisowana w aso. Jechałem tym autem, jest sprawne, cała elektryka sprawna, byłem na stacji diag., hamulce sprawne, zawieszenie też, sporo wycieków ... wydech dziewica, katalizatory też, normy spalania, sondy lambda ideał. Tak przynajmniej było rok temu, jak przez rok stała pod chmurką to korozja mogła posunąć się znacznie dalej.

Tak jak mówie, nie polecam tego egzemplarza, ale jeśli ktoś szuka tanio to można rozważyć. Padliny z Poznania (obydwie!) i ta z pod Krakowa powinny już od 5 lat gnić na szrocie, tych egzemplarzy nawet nie warto roważać, no chyba, że kupić je za 10tys i rozbierać na części ale podejrzewam, że nawet to jest nieopłacalne ...
    No i to jest cenna opinia, przynajmniej jeśli chodzi o tą z Sosnowca. Ale czy ktoś widział, oglądał tą z pod Poznania? Ja wiem że za tą cenę nie ma się co spodziewać nie wiadomo czego ale interesuje mnie opinia kogoś kto rzeczywiście zna to auto choćby bardzo pobieżnie. Bo na podstawie samej aukcji nie można nic powiedzieć.

Komentarz

• Naparł się jak starozakonny na ślizgawkę... Kto by chciał oglądać tego śruta.
      www.automobile-catalog.com
      http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• 840 Francusko Konińska cena w górę 47.900.
        http://otomoto.pl/bmw-840-840i-285km...C27768152.html
        Wzrost o prawie 13.000

Komentarz

• No ciekawe czy ktoś ją kupi.
          Po czekajmy do końca miesiąca to cena wzrośnie i będzie chciał handlarz za nią tyle co za CSI ,bo tyle do niego ludu dzwoni...

Komentarz

• Zamieszczone przez gamling Zobacz posta
            No i to jest cenna opinia, przynajmniej jeśli chodzi o tą z Sosnowca. Ale czy ktoś widział, oglądał tą z pod Poznania? Ja wiem że za tą cenę nie ma się co spodziewać nie wiadomo czego ale interesuje mnie opinia kogoś kto rzeczywiście zna to auto choćby bardzo pobieżnie. Bo na podstawie samej aukcji nie można nic powiedzieć.
            zobacz obydwa samochody, masz bliżej niż do niemiec i tak ...

co do 840ki wątpie by dużo osób dzwoniło, handlarska manipulacja ceną albo komuś się nudzi ..

Komentarz

• Zamieszczone przez guest Zobacz posta
              zobacz obydwa samochody, masz bliżej niż do niemiec i tak ...
              Tak zrobię, dzięki.

Komentarz

• W weekend z Tomkiem wpadliśmy na pomysł by podskoczyć obejrzeć tę z Konina i kilka faktów.
                Jechaliśmy po samochód za cenę 38900 - taka była ustalona z handlarzem przez tel.
                Co zastaliśmy....
                Samochód ma fajne wyposażenie - zgodne z vinem i to by było z plusów.
                Przebieg wg mnie na 99% kręcony, kiera i gałka zużyta jak po 250kkm, po siedzeniach ciężko powiedzieć. Wnetrze zaniedbane, powypalane, OBC nie ma wszystkich pikseli, zaczyna się podsufitka odklejać przy osłonach przeciwsłonecznych, radio zakodowane. Telefon wydaje się działać. Stan skór - średni, nie przetarte, ale wysuszone na wiór - do wyczyszczenia i natarcia. Twarda skóra z bizona Uszkodzenia - uszkodzony błotnik, przedni zderzak, na pewno zawieszenie - ponoć tylko wahacz - ta jasne. Uszkodzona rama przód, wgięty próg tak, że podstopnik wskoczył 10cm do środka, pewnie głośnik też do wymiany, próg był spawany i malowany. Wg mnie 4-ro ślad i bez prostowania na ramie się nie obędzie. Auto już wcześniej było lakierowane grubość farby od 200 mikronów do ponad 1800. Szyber zaczyna rdzewieć, ale sprawny. Wycieraczki się nie chowają, jakby przestawione, może zahaczałyby o maskę. Nerki latają luzem. Auto też miało jakąś przygodę z tyłu - wgięta przestrzeń na koło + szpachlowana i nie równa klapa, tył w ogóle się nie zgrywa. Fotele działają, ale linki pospadały. Wydech już powoli zaczyna rdzewieć - standard z nakładkami chromowanymi. Silnik chodzi równo, nie przegrzewa się, nie wygląda na zapocony. Ze skrzyni albo konwertera dobiega dziwny zgrzyt - cichy ale niepokojący przy zmianie prnd. Uszkodzony czujnik abs, nie wiem jak kable amorka z edc, przestrzeń wokół przedniej lewej części zmiażdżona - to było dość mocne uderzenie i poszło na dół samochodu - felga, zawieszenie, leaw część ramy. Ma teraz wyklepany błotni, żeby lepiej wyglądała. Ogólnie wg mnie trzeba włożyć dużo pracy by zrobić z tego rodzyna. Kwota 15 tys za zrobienie tego tk jak trzeba może okazać się mało, ale oczywiście można ją zdrutować i będzie lux - taki żart

Podsumowując jak dla mnie to żadna okazja, a po takiej transakcji człowiek i tak by się czuł jakby go wydymali.
                Ostatnio edytowany przez KinceK; [ARG:4 UNDEFINED].
                BMW - Bron Masowego Wrażenia
                www.funkyking.eu - profesjonalny detailing aut.

Komentarz

• Czyli co, mój komentarz na podstawie fotek z Francji okazał się aż tak trafny ? To przekleństwo jakieś...
                  Cóż, w zasadzie wystarczyło się zastanowić czemu Francuz oddał "lekko uszkodzony samochód kolekcjonerski" na złom...
                  www.automobile-catalog.com
                  http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• czyli więcej jak dwie dychy nie warto dawać, co za kretyn z tego handlarza .... i chce za to 47tys lol

Komentarz

• pobuja sie z nią z rok to się nauczy ze nie można z ludzi debili robić. można by wystawić mu konkurencyjne ogłoszenie i dać opis jak KinceK . kiedys juz widziałem takie na allegro. wystawił ktoś, kto przejechał pół Polski żeby zobaczyć igiełkę, która okazała się szrotem
                      ... all we know is, he's called the Stig.

Komentarz

• Zamieszczone przez darek325i Zobacz posta
                        pobuja sie z nią z rok to się nauczy ze nie można z ludzi debili robić. można by wystawić mu konkurencyjne ogłoszenie i dać opis jak KinceK . kiedys juz widziałem takie na allegro. wystawił ktoś, kto przejechał pół Polski żeby zobaczyć igiełkę, która okazała się szrotem
                        świetny pomysł!

Komentarz

• tylko, że tamte ogłoszenie o którym mówisz (cygana z myjni) to już po samym opisie, zdjęciach i cenie śmierdziało padliną ... w przypadku tej 840ki nie spodziewałem się aż takiego dna (wielokrotna przeszłość wypadkowa, cofany przebieg) ...

Komentarz

• Najgorzej jak wlasnie wpada taki fanatyk e31 dla takich handlarzy

Komentarz

• A w Tarnowie Podgórnym koło Poznania stała sobie wiśniowa 850 w manualu.
                              Kolegi znajomy się zainteresował i kupił w pakiecie jeszcze niebieską automat.
                              Cena za kpl. atrakcyjna.
                              Pojawi się na naszym forum.
                              Że tez ja ich nie znalazłem.

Komentarz

• ciekawe, że nic o nich nie wiedziałem ... kiedy to kupił ?

Komentarz

Pracuję...
                                X