Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzje ogłoszeń, rady przed zakupem. CZ.II

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• no przyznam ze ten AC wyglada dobrze. Pytanie czy to tylko zdjecia. tu mechanik nie wchodzi w gre a tylko moje nie wprawione napalone oko i to co powie handlarz. I chy cena nie negocjowalna.
    Na razie udalo mi sie zorientowac ze lusterka sa zwykle.

Komentarz

• no i ironicznie auta mają pozamieniane felgi

Komentarz

• Z tych dwóch Schnitzer wygląda zdecydowanie lepiej. Ten manual jest zmęczony i wygląda na sporo większy przebieg. Na moje oko nie wart swej ceny, ani nawet 10 tysięcy.
        www.automobile-catalog.com
        http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• Manualowi brakuje zaślepek w zderzaku (przy tablicy rej). Brakuje znaczka BMW na klapie... nie stać było na uzupełnienie drobiazgów?
          Szkoda nawet fatygi...
          Było Mercedesa Wziąć.

Walczmy z białaczką! Daj szansę sobie i innym. Odwiedż stronę...
          http://www.dkms.pl/kontakt/index.html

Komentarz

• no faktycznie znaczka nie ma, ale to tylko coś na tych zdjęciach. Na innych jakby jest.
            np tu:
            http://www.marktplaats.nl/a/auto-ond...reviousPage=lr
            zresztą tak sobie mysle ze, to jak i gałka to chyba małe sprawy a i argumenty do zbicia ceny.
            a z przebiegiem to zobaczymy czy facet bedzie mogl to jakos udowodnic. Mam wrażenie, ze totalnie nie zależy mu na sprzedaży i ze sie wogole nie zna.
            Nie wiedział co to VIN... Troche to dziwne, ale ja naiwny jestem.
            wlasnie mialem nadzieje, ze do 10 000 zejdzie.

cóż, w najgorszym wypadku czeka mnie weekend w holandii...

Komentarz

• Dodzwoniłem do tej z AC. samochod jest z Holandii. Handlarz nie wiedzial ilu bylo wczesniej wlascicieli. Ma wazny przeglad do Czerwca. A przebieg moze udowodnic ponoć NAPem. Niemalowany, niebity.
              Jak dla mnie wszystko ok, tylko szkoda ze szyberdachu i lusterek AC nie ma. No i ciekawe ile da się z ceny zejść.

Wyciaz z VIN:

VIN WBAEG21070CB11235
              Type code EG21
              Type 850CI (EUR)
              E series E31 ()
              Series 8
              Type COUPE
              Steering LL
              Doors 2
              Engine M70
              Displacement 5.00
              Power 220
              Drive HECK
              Transmission AUT
              Colour BRILLANTROT (30
              Upholstery (0525)
              Prod.date 1992-10-08

Code

Description (interface)

Description (EPC)
              S216A SERVOTRONIC HYDRO STEERING-SERVOTRONIC
              S241A AIRBAG FAHRER/BEIFAHRER Air bag for driver and passenger
              S245A LENKSAEULENVERSTELLUNG ELEKTRISCH Steering wheel column adjustment,electr.
              S302A ALARMANLAGE Alarm system
              S303A INNENRAUMSCHUTZ/NEIGUNGSALARMG BURGLAR AL. WITH TILT ALARM SENSOR
              S353A GRUENKEIL-FRONT- UND HECKSCHEIBE Front and rear window green wedge
              S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roller sun vizor, rear lateral
              S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit
              S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Interior mirror with automatic-dip
              S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Seat adjuster, electric, with memory
              S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Sports seat
              S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Seat heating driver/passenger
              S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Headlight wipe/wash/Intensive cleaning
              S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) AUTOMATIC AIR FLOW CONTROL
              S537A STANDLUEFTUNG Independent ventilation control
              Code

Description (interface)

Description (EPC)
              S687A RADIOVORBEREITUNG Radio preparation
              S897A DAUERTON FUER DWA Continuous tone for alarm system

Komentarz

• Nie ma niemalowanych
                BMW Isetta 250. 1962
                BMW E20 2002 Turbo 1974
                BMW E9 3.0 CSL. 1973
                BMW E3 3.0 SI 1973
                BMW 2000 tii lux. 1971
                BMW E21 323i 1980
                BMW E26 M1 1980
                BMW E24 633 CSI 1982
                BMW E24 M6 1987
                BMW E30 M3 1990
                BMW E31 850 CSI 1994
                BMW E36 318IS 1995
                BMW E36 M3 3.2 1996
                Polski Fiat 125p 1972
                GAZ 69 1972

Komentarz

• bede miał czujnik lakiery i moze mechanika. zobaczymy co wyjdzie. Jak dla mnie brak szyber dachu to na mega minus. ale jak przebieg bedzie ok i stan ogolny też to chyba sie skusze. No i jeszcze cena... Dziasiaj sie też zacząłem zastanawiać, czy ten pakiet AC nie jest za bardzo ... "po oczach" wiecie.. czy to nie za dużo. CSI jest jakby delikatniejsze

Komentarz

• Jeśli "na oko" nie widać czy malowana, to znaczy, że raczej dobrze pomalowana.
                    Ja bym tylko zerknął, a właściwie włożył rękę za akumulatory, i sprawdził, czy blacha nie ma zniekształceń. Drzwi, klapę idzie wymienić bez ingerencji palnika, a tylny panel już nie.
                    Watro przyjrzeć sie blasze pod kołem zapasowym, a szczególnie wokół. Przednim podłużnicom też warto się przyjrzeć. No i cały spód powoli i dokładnie. Jeśli czujnik grubości lakieru wykaże spore różnice na dachu, to od razu zwijaj się stamtąd.
                    Podzespoły idzie powymieniać, a z pogiętą i pordzewiałą blachą, jest zazwyczaj "never ending story".
                    Jeśli blacha i silnik ok. to za te pieniądze nie ma co wybrzydzać zbytnio.
                    Takie jest moje podejście do tematu.
                    Było Mercedesa Wziąć.

Komentarz

• wielkie dzięki za rade rexman!! zwrócę na to uwagę.

Komentarz

• moim zdaniem (jak i kolegów widzę) ta z CSi jest niezbyt zachęcająca (a sam już kilka takich niezachęcających oglądałem i cud się nie zdarzył, że na zdjęciach tak sobie a na żywo lalka czy choćby warta uwagi)
                        z kolei co do pakietów to moje zdanie jest takie, że ACS wygląda słabo a CSi to jest kwintesencja ósemki
                        pozamieniać pakietami i felgami i by było ciekawe auto

Komentarz

• Pewnie,takie podstawy juz znasz,ale popatrz przy otwartej masce na slady tasmy malarskiej,jesli byl malowany to raczej bez komory silnika,zatem bedzie widac odciecie. Podobnie nadkola,bagaznik itd. Na ogol wiele widac wokol korka paliwa,slady odkurzu na czarnych elementach. Obejrzyj dokladnie uszczelki i sprawdz czy nie ma czerwonych kropek,przyjrzyj sie tez samemu lakierowi pod swiatlo,zwykle wychodza wtedy wszelkie niedoskonalosci ...
                          BMW Isetta 250. 1962
                          BMW E20 2002 Turbo 1974
                          BMW E9 3.0 CSL. 1973
                          BMW E3 3.0 SI 1973
                          BMW 2000 tii lux. 1971
                          BMW E21 323i 1980
                          BMW E26 M1 1980
                          BMW E24 633 CSI 1982
                          BMW E24 M6 1987
                          BMW E30 M3 1990
                          BMW E31 850 CSI 1994
                          BMW E36 318IS 1995
                          BMW E36 M3 3.2 1996
                          Polski Fiat 125p 1972
                          GAZ 69 1972

Komentarz

• Dwie rzeczy,
                            ten schnitzer to tak naprawdę "zwykła" e31, ten drugi to manual w pakiecie CSi .. chociaż wygląda bardzo przeciętnie na tych zdjęciach.
                            pozatym czy na zachodzie komuś chce się klepać takie stare sztrucle po poważnych dzwonach ? fakt faktem jest tam coraz więcej polaków ...

Komentarz

• Tutaj guest ma rację! Zauważyłem, że pierwszy, lub drugi właściciel na Zachodzie, trzyma wysoko cenę, jeśli samochód ma nieznaczne
                              skazy. Jeśli jest coś poważniejszego, pozbywa się go, a wtedy już zajmują się takim autem "hieny".
                              Było Mercedesa Wziąć.

Komentarz

• dzięki wszystkim bardzo za pomocne rady.
                                Do obu samochodow udalo mi się załatwic lokalnego mechanika (polskiego ). Jeszcze dzisiaj pojade do tej z ACS. Jutro ta w manualu.
                                Jak dla mnie najwazniejszy bedzie stan auta. Wszystkie pakiety zawsze mozna zdjąc a felgi wymienic
                                Grunt ze jest czerwien.

btw. guest.. jak dla mnie nie ma czegos takiego jak "zwykla" 31 wszystkie sa wyjątkowe

jeszcze raz dzięki wielkie. Trzymajcie kciuki. Jak coś się urodzi nowego to dam znać

Komentarz

Pracuję...
                                X