Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzje ogłoszeń, rady przed zakupem. CZ.II

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• tak gość coś pisze, że malowana... a robiona masz na myśli z kilku innych aut?

Komentarz

• PZ czy to jest ta sama ósemka która od wielu wielu lat śmiga w okolicach wrocławia ?

Komentarz

• Tego nie jestem pewien. Też nic nie wiem na temat jak i z czego była robiona. Przy tej cenie myślę że warto się pofatygować na oględziny.
        www.automobile-catalog.com
        http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• Trafiłem na nią z aparatem w 2006 roku, a widywałem ją we Wrocławiu co najmniej dwa lata wcześniej

http://forum.exoticcars.pl/viewtopic...=asc&start=195

Ze słyszenia wiem że ktoś we Wrocławiu ma czerwoną 850 od wczesnych lat 90-tych , i podobno ma ją do dziś. O ile to nie bajka , być może to właśnie ta.

Komentarz

• stan kolekcjonerski. musi sie cieszyc popularnoscia bo ponad 2000 wejsc na strone w 2 dni

http://allegro.pl/bmw-850ci-maxymaln...814296234.html
            ... all we know is, he's called the Stig.

Komentarz

• Dzięki, może się niedługo wybiorę popatrzę na nią.

Zamieszczone przez remotec Zobacz posta
              Trafiłem na nią z aparatem w 2006 roku, a widywałem ją we Wrocławiu co najmniej dwa lata wcześniej

http://forum.exoticcars.pl/viewtopic...=asc&start=195

Ze słyszenia wiem że ktoś we Wrocławiu ma czerwoną 850 od wczesnych lat 90-tych , i podobno ma ją do dziś. O ile to nie bajka , być może to właśnie ta.

Komentarz

• Zamieszczone przez darek325i Zobacz posta
                stan kolekcjonerski. musi sie cieszyc popularnoscia bo ponad 2000 wejsc na strone w 2 dni

http://allegro.pl/bmw-850ci-maxymaln...814296234.html

to jest te auto które było rozbite ale raczej delikatniej ... Pysio o nim pisał, cena wzrosła o 6 tys.

Komentarz

• tylko ten magiczny w PL przebieg 180tys - dla mnie na dzień dobry spalony temat bo skoro przekręcony przebieg to pewnie i coś jeszcze do ukrycia
                  i kierunki boczne w 91 roku?
                  "podłokietniki z przodu i z tyłu, maksymalna opcja"
                  stan "idealny" tylko zaparowany reflektor, oberwany dół zderzaka, brak kratki, klamka wewnątrz trochę zjechana jak na te 180 a ciekawe co jeszcze wyjdzie live?

Komentarz

• czemu ten przebieg miałbyć przekręcony ? te auta były użytkowane inaczej niż np 7ki czy 5ki w dizlu ... w pierwszych wersjach e31 też miały kierunki, niektóre rynki/kraje tego wymagały, w vinie powinna być o tym informacja.

nie wiem czego spodziewacie się po 20paro letnim samochodzie, który przeszedł już conajmniej przez dwóch polskich handlarzy, cena początkowa była dokładnie 34500 i zawierała opłaty.
                    moja osiem ma w miarę udokumentowany przebieg 160tys km i też widać ślady przetarć na boczku fotela i obtarcia na klamce.

Komentarz

• Wydaje mi się, że 180 jak na 22 lata to i tak mało nawet jak na ósemkę a tym bardziej jak od handlarza - chyba nie ma tu o czym dyskutować i łudzić się, że jest to prawdziwy przebieg.
                      Do tego max wyposażenie (a raczej brakuje tej ósemce wielu rzeczy) i stan idealny - typowy Mirek i tyle.

Komentarz

• jakie ona ma opony z tyłu 225 ???

no i gdzie ten przedni podłokietnik?

i do full opcji to jej chyba dość daleko.......

Komentarz

• Przestańcie się czepiać szczegółów ogłoszenia. Pytanie jest czy warto którykolwiek ze sprzedawanych egzemplarzy oglądać i ewentualnie kupować.

Przebieg to rzecz mocno dyskusyjna, faktycznie ósemka to nie codzienny diesel. Dlatego co to przebiegu raczej trzeba podchodzić ostrożnie.

Gregory punktujesz ogłoszenie konkretnymi zastrzeżeniami i tak być powinno, skupmy żeby pomóc ewentualnym kupującym a nie od razu ich zrażać do zakupu.
                          Obserwując ten wątek można by rzec że wszystkie egzemplarze sprzedawane w PL nadają się do Seby na klamoty) no może z wyjątkiem tych klubowych....
                          Pozdrawiam wszystkich klubowiczow...

Komentarz

• Kuchel niestety takie są realia rynku w pl, te auta kupują albo tacy "maniacy" jak my i ich nie sprzedają albo handlarze a dla nich liczy się tylko zarobek, jakby nie było handlarz też nie jest głupi i nie może sprowadzić najgorszego trupa którego nikt potem nie kupi ...

dostałem info, że przebieg tego auta to 300tys. Pojechać zobaczyć zawsze można tylko nie za taką cene ... poczekać aż się handlarz pobuja ze pół roku i wziąść za 3 dychy.

Jeśli ja mam dawać jakieś rady kupującym to nie kupować auta do odbudowy, tylko najlepiej zachowany egzemplarz na jaki się tylko trafi ! i im droższe ogłoszenie tym bardziej być czujnym przy oględzinach.

Komentarz

• Zamieszczone przez guest Zobacz posta
                              niestety takie są realia rynku w pl...

dostałem info, że przebieg tego auta to 300tys
                              Skoro w PL nic nie ma ciekawego od dłuższego czasu to może poszukującym pora wskazać drogę na zachód?
                              Ja 2 lata na zmianę oglądałem ogłoszenia 8 od Magika i Sharka (teraz Sławka) bo na auto od Burzye46 nie byłem jeszcze gotowy finansowo a to chyba była jedyna prawdziwa okazja od 2-3 lat jak chodzi o okazje w PL, w przerwach oglądałem różne paździerze z PL aż poszedłem po rozum do głowy i zdecydowanie polecam znaleźć auto w jakimś cywilizowanym kraju na zachodzie Europy, nie w Hiszpanii czy Włoszech ale kierunek Niemcy, Austria, BeNeLux. Tylko nie komis od araba czy turka a prywatnie od typowego przedstawiciela rasy aryjskiej, który na auto nie żałował bo go stać, jeździł tylko po równych drogach bo innych nie ma i raczej bubla nie wciśnie.
                              Tylko nie przebrane mobile czy autoscuot24 a polecam szukać po mniejszych, lokalnych serwisach.

300tys już bardziej do mnie przemawia i gdybym szukał to prędzej bym pojechał obejrzeć takie auto niż okazję z magicznym 170-190tys km.

Ale czy ktoś oprócz klubowiczów-posiadaczy to teraz czyta? Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu chyba nikt na poważnie nie szuka auta. Co jakiś czas jakiś wpis: cześć jestem nowy, marzy mi się ósemka i cisza w temacie.
                              JaraK jesteś z Koszalina? Weź gotówkę, jedź na ul.Słowiańską i masz szansę na fajne osiem, masz blisko do Szczecinka żeby obejrzeć tego manuala (kiedyś był za 30tys teraz za 40) albo jedź... na zachód

Komentarz

• na zachodzie można równie dobrze zostać zrobionym w konia jak i tu w pl ... Marek pojechał do holadni i też się nadział. Warto pojeździć tu lokalnie po pl i zobaczyć w jakim stanie są te samochody i jak wyglądaja "od środka", im więcej zobaczymy tym będziemy mądrzejsi ... nie każdy kupujący zna się na samochodach, nam jest łatwo mówić bo znamy je bardzo dobrze.

Ja do tego tematu podchodzę bardzo luźno ... większość z nas najpierw kupowała a dopiero później klikała na forach internetowych, ostatnio dołączyło do nas tyle osób, że sam się gubie kto czym jeździ

z tych polskich zobaczyłbym tą o której mówi Grzegorz i tą http://otomoto.pl/bmw-840-840i-840-m...C31324593.html
                                i ta ze Szczecinka nie była za 30 tylko przez krótko za 35.

Komentarz

Pracuję...
                                X