Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzje ogłoszeń, rady przed zakupem. CZ.II

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez rexman Zobacz posta
    Do końca tam nie zrozumiałem... chodziło chyba o sfałszowanie w "nowej książce serwisowej" pieczątek, podpisów i stanów licznika (zeskanowanie, dobranie - dorobienie czcionki), a później uwierzytelnić całą historię jedną legalną wizytą pod pretekstem np. naprawy wycieraczek w ASO. Czy coś pokręciłem?
    Owszem. Ja dość dawno oglądałem taki czy może nawet i ten sam film i już nie pamiętam dokładnie ale ja widzę to mniej więcej tak: auto kończy wizyty w ASO wraz z pierwszym właścicielem przy powiedzmy 150tys km. Drugi serwisuje na własną rękę, robi drugie tyle i sprzedaje handlarzowi, który z 300tys robi przebieg 170 po niby kilku latach przerwy lub zapewnia, że poprzedni właściciel jeździł tylko do kościoła stąd przez ostatnie np 5 lat tylko 20tys km... Robi książkę serwisową i wizytę w ASO na jakiś drobiazg i już potwierdzone.
    Owszem wyjątki się zdarzają i to na pewno częściej tak jak pisze Guest w ósemkach a nie 5er czy 7er ale tak jak i 20 lat temu tak i dziś bogaci ludzie kupujący np 911, M5 czy SLS okazuje się, że jeżdżą tymi autami a nie tylko w garażach trzymają. Wątpię, że wszyscy którzy w latach 90 kupowali nowe wtedy E31 odstawiali je do garażu a jeździli czymś innym, sądzę, że większość z nich z dużą radością używała ich na co dzień tak jak niejeden z nas. A na pewno byli znacznie bogatsi od nas, na pewno nie patrzyli na spalanie, jeździli dużo i w d... mieli serwis (w sensie koszty eksploatacji) bo wiedzieli, że pojeżdżą i sprzedadzą a kupią sobie inne, kolejne cacko.
    Wszyscy już 20 lat temu wiedzieli, że będzie to klasyk i liczyli, że uda się odzyskać część wydanych pieniędzy, mało jeździli i do dziś serwisują? Wątpię

Komentarz

• nie wiem czy to nie za wysoko idące porównanie ale za dzisiejszy odpowiednik ósemki można by przyjąć slsa .. wejdź sobie na mobile i zobacz jakie są średnie przebiegi 3 letnich egzemplarzy ...

a 911 i m5 to jednak inna półka.

te auta to były zabawki, wiele osób których stać było na 8 na codzień miało e38 albo w140 bo były po prostu wygodniejsze w codziennym użytku.
      Ostatnio edytowany przez guest; [ARG:4 UNDEFINED].

Komentarz

• Zamieszczone przez guest Zobacz posta
        nie wiem czy to nie za wysoko idące porównanie ale za dzisiejszy odpowiednik ósemki można by przyjąć slsa .. wejdź sobie na mobile i zobacz jakie są średnie przebiegi 3 letnich egzemplarzy ...

a 911 i m5 to jednak inna półka.
        Może i faktycznie się rozpędziłem i SLS to raczej do CSi można porównać (a może i też nie bardzo) a nie do "zwykłych" ósemek ale jeśli tak (na niekorzyść moich teorii) to proszę bardzo: średnie przebiegi SLSa są między 10 a 60tys czyli powiedzmy 30 tys km (dla 3 latków, już nie patrząc, że SLS ma 200KM więcej niż CSi, jest pewnie droższy i przyszło mu być produkowanym w latach kryzysu i chyba większej konkurencji czyli szansa, że obok w garażu stoi coś równie ciekawego co wpływa na jeszcze mniejsze przebiegi w SLSie).
        850 CSi około 18 letnie są z przebiegami od 150 do 300 (nie liczę wyjątków po np 70tys bo większość tych aut ma przebiegi zdecydowanie powyżej 200).
        Czyli teoretycznie CSi w wieku 3 lat miało taki sam przebieg czyli ok 30tys lub szansa, że SLS za naście lat (o ile dożyje takiego wieku chłe chłe chłe) będzie miał też ok 200tys - am I right?
        A jeśli dodamy fakt, że z reguły pierwszy właściciel robi najwięcej km (bo go stać bardziej niż kolejnych) i nie mówimy o wersjach topowych (jak CSi czy AMG) to wciąż blado widzę przebiegi rzędu 200tys km w autach z początków produkcji. Owszem będzie kilka procent z przebiegiem ok 100, kilkanaście % z przebiegiem 200 ale reszta... 300+ jak nic.
        911 i M5 itp to inna półka ale podobny zakres cenowy (a nawet droższe od wtedy nowej ósemki) a jednak tym zamożni dojeżdżają do pracy

Komentarz

• To ja jeszcze dodam coś takiego: kupiliśmy za ciężkie pieniądze nowe cudo, jeździmy niewiele ale jesteśmy nim zachwyceni, bieda raczej nas do niczego nie zmusza bo nie wiemy po prostu co to jest i co? Sprzedajemy? w życiu!!! Dalej idąc tym torem, jeździmy dużo, kilometry lecą, lata też, jako bogaci nie lubimy wydawać forsy kiedy nie musimy ale zbliża się moment, w którym logika podpowiada: było fajnie ale może niebawem się coś zmieni na gorsze, te przejechane 3-4 stówy mogą zaowocować przykrymi kosztami i co? SPRZEDAJEMY, niech teraz kto inny się martwi... Przecież to takie proste... Ale czy z drugiej strony przedstawiciel kraju takiego jak nasz, często nie śmierdzący forsą potrafi logicznie i rzeczowo myśleć kiedy stoi przed wyśnioną zabawką, która kiedyś była po prostu totalnie nieosiągalna a teraz jest w jego zasięgu? SKĄD!!!

Komentarz

• ja przeliczam trochę inaczej ... jeśli ósemka kosztowała trochę więcej niż topowa 750 a dzisiaj topowa 760 to wydatek rzędu 650tys zł czyli mamy jakieś odniesienie ... SLS to wydatek od 800tys w górę, ale merc zawsze był droższy, CL600 i SL600 były znacznie droższe od CSi.

911 i M5 to inny zakres cenowy, nie można dzisiejszego pieniądza porównywać z tamtym ... Twoje statystyczna dedukcja jest poprawna, tylko trzeba uwzględnić jakie te auta robiły przebiegi gdy przekroczyły wiek 15u lat, wiele 8ek w niemczech jest zarejestrowanych na tablice czasowe, te sprowadzone do pl też nie robiły tu nigdy dużych przebiegów.

Komentarz

• Ja swoją od 6.12.2006 przejechałem ponad 60tys km, w tym roku auto wróciło do dosyć częstego użytku także km będą rosnąć...
              Pozdrawiam wszystkich klubowiczow...

Komentarz

• Zamieszczone przez kuchel Zobacz posta
                Ja swoją od 6.12.2006 przejechałem ponad 60tys km, w tym roku auto wróciło do dosyć częstego użytku także km będą rosnąć...
                8500 rocznie to ładny wynik.
                Ja od 26.06.13 zrobiłem 3700 tylko na przejażdżki.
                Przyszły rok na pewno będzie więcej jeżdżony.

Komentarz

• Ja podobnie jak Kuchel. Były lata że robiłem kilkanaście tysięcy, a bywało i ledwie 2 tysiące rocznie.
                  www.automobile-catalog.com
                  http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• mi się od sierpnia udało zrobić 3600km

Komentarz

• Ja tam robie 1000 i tez daje rade

Komentarz

• ja w tym roku 53

Komentarz

• http://allegro.pl/bmw-850-v12-bezwyp...899156956.html
                          igiełka z firmy auto-graty dotarła do polski ... na zdjęciach wygląda równo i prosto, ciekawe co tam w niej siedzi w środku. przebieg no comment

Komentarz

• Ja przez rok zrobilem swoja 12.000 km...glownie w trasie.
                            BMW Isetta 250. 1962
                            BMW E20 2002 Turbo 1974
                            BMW E9 3.0 CSL. 1973
                            BMW E3 3.0 SI 1973
                            BMW 2000 tii lux. 1971
                            BMW E21 323i 1980
                            BMW E26 M1 1980
                            BMW E24 633 CSI 1982
                            BMW E24 M6 1987
                            BMW E30 M3 1990
                            BMW E31 850 CSI 1994
                            BMW E36 318IS 1995
                            BMW E36 M3 3.2 1996
                            Polski Fiat 125p 1972
                            GAZ 69 1972

Komentarz

• A jaka jest jej historia? Podoba mi się wycena kosztów tego zabytku-igły...szczególnie szybardach 100 zł oraz piksele 100 zł..

Komentarz

• PROSZĘ O PRZEMYŚLANE OFERTY.CENA PO PRZYWIEZIENIU AUTKA DO KRAJU ORAZ USUNIĘCIU TYCH DROBNYCH USTEREK,PRZEGLĄDZIE SERWISOWYM,POLERCE ORAZ KOSMETYCE BĘDZIE OSCYLOWAŁA W GRANICACH 50.000ZŁ-PROMOCJA TRWA TYLKO DO ŚWIĄT

fragment z poprzedniego ogłoszenia ... promocja chyba do świąt wielkanocnych, handlarz to chyba głupek, mógłby puścić za 50 a oddaje za 30

Komentarz

Pracuję...
                                X