Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzje ogłoszeń, rady przed zakupem. CZ.II

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• jeśli ktoś z forumowiczów będzie chciał się pozbyć ósemki to prośba o info.

Komentarz

• Zamieszczone przez guest Zobacz posta
      ogółem do ceny w biletach wuja sama doliczyć 10tys zł, 2-4 miesięcy czekania ... plus ryzyko kupna kota w worku.

ale i tak bardziej się opłaca niż wyeksploatowane szroty z niemiec

Kuchel masz konto dolarowe ? ile tam ożynają na przewalutowaniach ?
      Mając konto walutowe wymieniasz walutę taniej niż w kantorze i to bez wychodzenia z domu. Od wydania dyspozycji wystarczy 15min i dolary są na koncie w kwocie jaką sobie życzysz.

Ogólnie najlepiej mieć w USA kogoś na miejscu kto ogarnie wszystkie sprawy związane z transportem po kraju, załatwieniem kontenera, porządnym spakowaniem auta żeby nić mu się nie stało podczas transportu do Europy. No i najlepiej żeby ktoś mógł wystawić odpowiedni rachunek co by celnicy odpowiednio się wzbogacili. W przeciwnym razie wszelkie opłaty cło, akcyza i vat są naliczane od ceny zakupu + koszty transportu.

Ja jak do tej pory na 7 aut sprowadzonych dla siebie jestem względnie zadowolony. Tylko 7er okazała się lekką wtopą z racji że nie widać było że skrzynia padnięta i koła do wymiany.
      Pozdrawiam wszystkich klubowiczow...

Komentarz

• Są polskie firmy, które obiecują załatwienie wszystkich spraw przywozowych. Czy masz z tym jakieś doświadczenia, czy to tylko wyciąganie pieniędzy?

Komentarz

• Ja załatwiam wszystko z kolegą który w USA na Florydzie ma wuja. Można powiedzieć że bez pośredników. Na dodatek wszystko kupuje wuja na siebie, a następnie sprzedaje dalej do PL.

Komentarz

• Tylko pozazdrościć.

Komentarz

• 2-3 lata i może ja zostane Waszym dobrym wujem w USA

Komentarz

• Zamieszczone przez guest Zobacz posta
                2-3 lata i może ja zostane Waszym dobrym wujem w USA
                To chociaż przed emigracją pokaż się na jakimś zlocie ze swoją 8er

Komentarz

• Tak informacyjnie - samochód który sprzedał się w godzinę po wystawieniu
                  http://allegro.pl/show_item.php?item...842#22308be7d9

Komentarz

• Mam przeczucie kto ją kupił. Jutro się okaże.

Komentarz

• no i ciekawe czy kupujący ma świadomość, że kupił topielca

Komentarz

• Sprzedający napisał że chodzi o 'drobny' problem z elektroniką. Nie wiem jak dla innych ale dla mnie było jasne że samochód był na peryskopowej Niemniej cena raczej atrakcyjna.

Komentarz

• Studiuje tu ktos psychologie , albo jest po takim kierunku?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-8...-ID4p6WRN.html

Nich mi wytłumaczy zachowanie tego gościa.
                          Buja się z autem prawie rok, wystawia w cenie 68tys -112tys (coś w ten deseń bo nie pamiętam dokładnie) i nie może sprzedać. W tym tygodniu wystawia za 77tys , Kuchel dzwoni z ciekawości podpytać i następnego dnia typ winduje cene do 89tys. zł. Nienormalny ???
                          ... all we know is, he's called the Stig.

Komentarz

• To się zdarza u handlarza.
                            Obserwuję Maserati Quatropotre. Facet sprowadził v6 częściej spotykane,
                            ale w ogłoszeniu napisał, że jest v8- rarytas i nie pokazał wszystkich uszkodzeń.
                            Jak tacy jak ja z kolegą zaczęli wydzwaniać podniósł cenę o ok 10k.
                            Myślał, że trafił deal życia.
                            Teraz życie zweryfikowało podejście gościa do szybkiego zarobku, dowiedział się ile
                            kosztują części i że popyt na v6 nie jest duży, cena spadła od wyjściowej o 5k, czyli 15 w dół.
                            Typowy Janusz

Komentarz

• Jutro ja zadzwonię, cena pójdzie jeszcze wyżej

Komentarz

• Chyba ktoś wcześniej pisał ,że to cygan sprzedaje,więc co się dziwić ,że takie jazdy odwala.
                                BMW 850 CSi .... no prawie

Komentarz

Pracuję...
                                X