Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzja ogloszen, rady przed zakupem.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Raczej nie ma sensu - nie będę robił interesów z kimś kto na takiej pierdółce się przycina...
    To na 99,9% to samo auto.

Co za problem powiedzieć jestem 3 właścicielem mam auto 3 lata itd... po co takie bujdy opowiadać... już pominę fakt innych opowieści Pana...

Komentarz

• Moim zdaniem za mały jest rynek żeby tak marudzić i niestety w tej kwocie zawsze będą jakieś "ale", najważszniejszy jest stan samochodu.

Komentarz

• Ciśnienia nie mam by coś na siłę kupować.

Marudzić?
        Naprawdę chciałbyś robić z kim interesy kto na takiej głupiej pierdółce (którą możesz szybko sprawdzić w karcie pojazdu) ściemnia i buduje bzdurne historyjki???
        Ja niekoniecznie.

Komentarz

• Interesów nie bardzo, ale uważam, że lepiej się wyjdzie kupując fajne auto od buraka niż parcha od osoby uczciwej. Jak coś to opisz ten egzemplarz ogółowi, może komuś się przyda, a może vin masz rozkodowany ?
          Ostatnio edytowany przez guest; [ARG:4 UNDEFINED].

Komentarz

• W sumie każdy ma swój punkt widzenia.

Kilka słów na temat tego auta.

Informacja telefoniczna właściciela - w porównaniu do oceny na żywo

Auto bezwypadkowe w oryginalnym lakierze, piękna malina itd. - bezwypadkowe może i jest (w miarę równe auto - porównując do złoma z Pruszkowa) lakier na całym aucie poza dachem 500-600 mikronów- dach 140 czyli norma.

Wszystko działa elektryka itd - klima nie działa, szyby się blokują podobnie jak szyberdach, roleta nie działa, foteli nie sprawdziłem
            Auto technicznie tip-top - kałuża pod autem dość spora nie dało się przejechać tym autem normalnie bo miała kapcia przy dodawaniu gazu mocno się dławiła.

Auto sprawiało dość dobre wrażenie- co prawda było strasznie brudne ale nie dziwie się bo gość zwyczajnie nie miał czasu umyć.

Vin

Art. Wartość
            Numer podwozia WBAEG21060CB00985
            Kod typu EG21
            Typ 850CI (EUR)
            Typoszereg E E31 ()
            Seria 8
            Rodzaj konstrukcji COUPE
            Układ kierowniczy LL
            Drzwi 2
            Silnik M70
            Pojemność skokowa 5.00
            Moc 220
            Napęd HECK
            Skrzynia biegów AUT
            Kolor MAURITIUSBLAU METALLIC (287)
            Tapicerka (0353)
            Data prod. 1990-06-12

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
            S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)
            S245A LENKSAEULENVERSTELLUNG ELEKTRISCH Kolumna kierownicza regul. elektrycznie
            S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa
            S303A INNENRAUMSCHUTZ/NEIGUNGSALARMG Ochrona wnętrza z czujn. alarm. nachyl.
            S353A GRUENKEIL-FRONT- UND HECKSCHEIBE Przednia i tylna szyba z klinem zielon.
            S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny
            S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna
            S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
            S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią
            S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
            S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
            S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza
            S537A STANDLUEFTUNG Wentylacja na postoju
            S687A RADIOVORBEREITUNG Instalacja radiowa
            L804A SCHWEIZ-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Szwajcaria

Zaznaczam, ze nie szukam igły za taką kasę i zdaje sobie sprawę ,ze tak stare auto musi mieć jakieś wady...niezgodności telefonicznie z tym co na żywo są już normą w zasadzie przy każdym aucie.

W tym akurat wypadku mnie osobiście zraziło - opowiadanie głupot przez właściciela na temat dokumentacji i jak widać wymian których rzekomo on dokonał (jak widać po aukcji wklejonej przez guesta zrobione przez poprzedniego właściciela)

Komentarz

• Przerzuciłem off-topa do osobnego wątku.
              www.automobile-catalog.com
              http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• Filmik auta kolegi z Belchatowa
                Widac ze wszystko dziala

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=dyK6swiJ-m8&feature=player_embedded"]MOV08245 - YouTube[/ame]

Komentarz

• Czy zna ktoś tą 850 ?

http://otomoto.pl/bmw-850-nowy-silni...C17172575.html

sie ma
                  Ostatnio edytowany przez sybir; [ARG:4 UNDEFINED].

Komentarz

• Stała na auto handlu na wlocie do Gdańska bardzo ładna z zewnątrz i w środku ale silnik był dobity dośc mocno kopciła.

Komentarz

• Od paru lat jest na sprzedaż i do tej pory nikt jej nie kupił

Komentarz

• Zamieszczone przez MICIO Zobacz posta
                        Od paru lat jest na sprzedaż i do tej pory nikt jej nie kupił
                        To jeszcze nie musi oznaczać że jest do niczego.
                        Jak dla mnie to ona jest bardzo przeciętna.
                        Może 40 tyś. to za drogo dla potencjalnych kupców jak za 91 rocznik.
                        Skoro chwalą się że nowy silnik to i tak cena jest baaardzo niewielka. Nowy m70 kosztuje około 70 tyś.

Komentarz

• Adam jesteś pewny, że to był ten egzemplarz ?
                          z moich info te auto gdzieś podobno po austrii jeździ i GDA nie zwiedziło. Co do silnika to w poprzednim ogłoszeniu było, że ma 130tys km, więc wcale taki nowy by już nie był. 40tys. to jak najbardziej normalna cena za 91 rocznik, a po ostatnich podwyżkach powiedziałbym, że i w tych pieniądzach już coraz trudniej będzie znaleść fajny egzemplarz. Zobaczcie jak ceny na mobile.de w góre poszły.

Komentarz

• cena jest ok jeżeli i auto jest ok ,tylko własnie dziwne że skoro auto jest takie dobre dlaczego do tej pory nie znalazło nowego właściciela tym bardziej że ma własnie nowy silnik,w ciągu ostatnich paru lat sprzedały sie inne e31 w podobnych cenach a ta jednak nie

Komentarz

• masz rację, stan musi odzwierciedlać cenę.
                              w sumie w tym przedziale cenowym ósemki sprzedają się najszybciej, w ciągu 2 lat przez otomoto przewinęło się 8 egzemplarzy za ~40tys z czego 4 poszły w ciągu jednego cyklu ogłoszeniowego i 1 w ciągu dwóch cykli
                              Ostatnio edytowany przez guest; [ARG:4 UNDEFINED].

Komentarz

• Dzięki za odpowidzi.
                                Z tego co przez telefon powiedział mi właściciel to ma ją około 5 lat, stoi jeszcze
                                w garażu po zimie pod kocem i jest bezwypadkowa. Chyba podjadę ją obejrzeć,
                                bo mam niedaleko. Pewnie jej nie kupię z uwagi na obecny stan finansów, ale zbieram
                                na e31 i chciałbym jak najwięcej sztuk wcześniej obejrzeć żeby wyrobić sobie zdanie.
                                A e31 nie znam kompletnie.
                                sie ma

Komentarz

Pracuję...
                                X