Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzja ogloszen, rady przed zakupem.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nie mam powodów zeby sie obrazac. Po prostu zastanawia mnie fakt ze Guest mówi ze kosztuje 6 tys a ty ze 3 tys. 50% to jest spory rabat.

Komentarz

• http://www.bmwautoparts.net/pl/katal...d-wydechowy-ty

tłumiki kosztowały jeszcze 2 lata temu po 2k za sztukę ale po przeniesieniu e31 do działu classic wszystkie dedykowane części poszły 50% w góre, może Sybir ma jeszcze dostęp do starego cennika, po odliczeniu waty i zniżkach dawałoby to po 1500 za sztukę - ogólnie w tym pieniądzu to okazja

Komentarz

• Jeden tłumik, bez zniżek i z Vat kosztuje 2600zł z groszami, czyli 5200zł za oba !

Komentarz

• @guest, cennik mam jak najbardziej aktualny, bo mam utworzone konto w systemie PaSS BMW
          i zajmuję się sprzedażą oryginalnych części. Pisząc o tym, że zastanawia mnie jeszcze koszt wydechów
          i problemy z silnikiem, miałem na myśli to, że do ceny 32 tys. trzeba dodać ten koszt, a wtedy cena robi
          się mniej atrakcyjna.
          A jak już w temacie wyszedł temat o cenie wydechów, to:
          18 10 1 723 157 TŁUMIK TYLNY, LEWY - 2412 zł.
          18 12 1 723 669 TŁUMIK TYLNY, PRAWY - 2412 zł.
          To są aktualne ceny brutto w BMW bez zniżek na dzień dzisiejszy.
          sie ma

Komentarz

• Sybir a co znaczy cena atrakcyjna ? nikt nie sprzeda auta o wartości 40k za 30k bo nikt nie jest głupi, pytanie jest tylko czy kupując te za 30k i dokładając 10 będzie wyglądać tak samo jak ta za 40k, bo w przypadku kilku weteranów z otomoto tak nie będzie.

Co do cen tłumików to jak widać są rozbieżności, w linku do sklepu który podałem jest 3100, Kapitan ma inną cenę, Ty masz inną cenę, chyba ktoś mnie wprowadził w błąd, że ceny poszły o 50% w górę...

Komentarz

• Zamieszczone przez guest Zobacz posta
              pytanie jest tylko czy kupując te za 30k i dokładając 10 będzie wyglądać tak samo jak ta za 40k
              Dobrze to ująłeś.
              Jeżeli chodzi o link, który podałeś, to oni są zdaje się z Litwy, i czytając opinię w necie można się dowiedzieć, że sporo zawyżają ceny
              w stosunku do tych, które są w ASO bez zniżek !!!
              sie ma

Komentarz

• Zamieszczone przez sybir Zobacz posta
                18 10 1 723 157 TŁUMIK TYLNY, LEWY - 2412 zł.
                18 12 1 723 669 TŁUMIK TYLNY, PRAWY - 2412 zł.
                To są aktualne ceny brutto w BMW bez zniżek na dzień dzisiejszy.
                sie ma
                sprawdziłem w boxer-parts.eu i wyszły co do złotówki te same kwoty. Kapitan pewnie miał ceny z czasów droższego ojro. (sorry za wprowadzenie nie potrzebnego zamieszania )
                Ostatnio edytowany przez guest; [ARG:4 UNDEFINED].

Komentarz

• Fakt, to była cena z kiedyś tam, jak ojro stało wyżej, ceny niektórych części poszły w górę, a inne potaniały, dwa razy droższe są np. sondy lambda, a czujniki położenia wału o połowę tańsze.

Jeżeli w tej 8 tłumiki to jedyna "poważna" usterka, to nawet bym się nie zastanawiał i brał to auto!

Komentarz

• Słuchajcie, jak to jest z tymi kierunkowskazami w listwie na błotnikach z przodu? czy one były za dopłatą? raz są raz ich nie ma, mam tutaj na myśli roczniki. raz sa w starszych, potem w `94 nie ma albo znów są...

Komentarz

• były po 94 r a jak są inaczej to znaczy że sa nie oryginalnie, bo faktycznie zdarzają sie nawet w rocznikach z początku produkcji,ale znaczyć może to tylko jedno były dołożone

Komentarz

• te kierunkowskazy zależą od wersji rynkowych, jest sporo egzemplarzy z lat 90-92 i montaż kierunków odnotowany był w numerze vin. Micio ma racje, kierunki na rynek niemiecki weszły do standardu jakoś na przełomie lat 94/95.

Komentarz

• http://www.autoscout24.de/Details.as...7626a084134790 ładna (na zdjęciach) i niedroga, cholera czemu musi stać na drugim końcu niemiec?
                          Ostatnio edytowany przez guest; [ARG:4 UNDEFINED].

Komentarz

• Czy zna ktoś ten samochodów lub moze coś o nim powiedzieć z tego co widać na fotkach:

http://otomoto.pl/bmw-850-idealny-pilne-C24363829.html

Lub może tą:

http://moto.allegro.pl/bmw-850-300ps...355470768.html

sie ma
                            Ostatnio edytowany przez sybir; [ARG:4 UNDEFINED].

Komentarz

• To zielone to forumowe. Moim zdaniem warte swojej ceny

Komentarz

• Zamieszczone przez guest Zobacz posta
                                te kierunkowskazy zależą od wersji rynkowych, jest sporo egzemplarzy z lat 90-92 i montaż kierunków odnotowany był w numerze vin. Micio ma racje, kierunki na rynek niemiecki weszły do standardu jakoś na przełomie lat 94/95.
                                Rozumiem, dzięki.

Komentarz

Pracuję...
                                X