Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzja ogloszen, rady przed zakupem.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Warto by ja zobaczyc. Stargowac do 4500 euro i brac, jak jest ok. Polski handlarz no comments.
    www.automobile-catalog.com
    http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• ja od poczatku szukalem czarnej z m73 w rozsadnych pieniadzach (12-13k) ale ilosc szt. ktora pozostala w niemczech w tejze wersji nie nastraja mnie optymistycznie :cry: :cry:

kolejna ciekawostka http://bezwypadkowe.net/f42/bmw-850-zolte-ilowa-17726/

Komentarz

• Wlasnie mialem pytac czy Twoje zainteresowanie osemka jest czysto hobbystyczne, czy tez jest plan na E31. Moim zdaniem warto kupic po prostu te, ktora jest w dobrym stanie. Mozesz w sumie poszukac 850Ci z lat 92-94 z M70, ma poprawiona skrzynie 4hp24, ktora wg mnie ma fajniejszy tryb sport. W kazdym razie dawaj znac, jakby co to pomozemy.
        BMW - Bron Masowego Wrażenia
        www.funkyking.eu - profesjonalny detailing aut.

Komentarz

• Tez mnie dziwilo, bo naprawde znasz sie na e31. Najsmieszniejsze jest to ze go nie masz

Komentarz

• Zamieszczone przez KinceK
            Wlasnie mialem pytac czy Twoje zainteresowanie osemka jest czysto hobbystyczne, czy tez jest plan na E31. Moim zdaniem warto kupic po prostu te, ktora jest w dobrym stanie. Mozesz w sumie poszukac 850Ci z lat 92-94 z M70, ma poprawiona skrzynie 4hp24, ktora wg mnie ma fajniejszy tryb sport. W kazdym razie dawaj znac, jakby co to pomozemy.
            opisze wieczorem dokladnie 8ki ktorych kupno rozwazalem bo to troszke dluzszy temat. ostatnio gdy opowiadalem to znajomemu to tak troche zwatpil ;-)

Zamieszczone przez Fatandre
            Tez mnie dziwilo, bo naprawde znasz sie na e31. Najsmieszniejsze jest to ze go nie masz
            nie wiem czy sie smiac czy obrazic :-P :-P :-P :-P :-P

Komentarz

• Smiej sie i nie obrazaj, bo tacy jak ty sa nam potrzebmi. Twoja wiedza o e31 jest jak zloto.

Komentarz

• od poczatku szukalem m73 ze wzgledu glownie na osiagi (jesli mam mu placic ponad 20l wypadalo by je miec ), nowoczesniejsza konstrukcje jednostki napedowej ktora po drobnych modyfikacjach w 98 roku spelniala normy emisji spalin EURO3 i do 2001 roku byla montowana w e38.

http://moto.paa.pl/?itemid=C6691865&t=bmw_850 ... ta byla pierwsza ktora ogladalem, 18k euro co prawda nie mialem ale chcialem (spodziewalem sie ) zobaczyc przyslowiowa igle, a po telefonie okazalo sie ze stoi 500m od miejsca z ktorego dzwonilismy do wlasciciela. Byla to tez pierwsza 8ka ktora mialem okazje zobaczyc na zywo (a widywalem juz takie auta jak ferrari, mnostwo porsche a nawet slynna carrere gt wyprodukowana w liczbie 1000 sztuk, ale wiadomo przeciez to auta dla ludu - kazdy tym jezdzi :-P :-P :-P ) ... jakkolwiek w moich oczach autko do konca taka igla nie bylo ...
                - wlasciciel deklarowal ze posiada faktury na 5tys euro za remont zawieszenia (nie sprawdzalem tego) i autko rzeczywiscie rewelacyjnie wybieralo nierownosci
                - uszczelka przedniej maski jakos dziwnie byla spasowana ale wlasciciel mowil ze jechal po koleinach i wyrwalo przedni zderzak ale mial juz zamowiony od CSi
                - w zderzak zostaly wstawione jakies lampy helli do jazdy w dzien bez otwierania lamp, bylo to brzydko spasowane (polscy fachowcy )
                - w autku siedzialo radyjko beckera traffic pro dedykowane bmw co jak pozniej sie dowiedzialem jest jedna najciekawszych opcji do doposazenia zamiast radyjek fabrycznych .. chociaz w sumie te radyjka tez sa w katalogu czesci... jakkolwiek wraz z tym radyjkiem do autka zostala dolozona multifunkcyjna kierka bodajze z e46 z chromowanymi elementami i calosc sprawiala przynajmniej w moich oczach bardzo zle wrazenie
                - przebieg chyba 210 tys byl i stan skory okreslilbym tak iz w autach z przebiegiem 300k widywalem lepsze ale tez nie bylo zadnych dziur czy pekniec, podsufitka ideal!
                - brakowalo kilku narzedzi w bagazniku
                - ktos wymontowal zmieniarke
                - tylnej roletka elektryczna byla w sumie elektryczno-reczna
                - silnik i skrzynia pracowaly za to wrecz idealnie
                - tlumiki tez w b.dobrym stanie
                - stan lakieru i blach mi sie podobal
                - wlasciciel do autka dorzucal druga skrzynie biegow jako bonus (ale z ta aktualnie zamontowana problemow nie mial)
                - wlasciel twierdzil ze jest 3cim posiadaczem tego samochodu, nie sprawdzilem tego ale dalszy rozwoj wypadkow sprawil ze nie jestem tego taki pewien - z drugiej strony nie widze powodu dla ktorego mialby mnie wprowadzac w blad

Wlasciciel ogolnie mieszka w niemczech, tam ma zarejestrowane autka, podjechal 2letnia 7ka i sprawial wrazenie osoby ktora nie oszczedzala by na samochodzie ), na pytanie czemu sprzedaje powiedzial ze 8ke chce zamienic na .... Z 8ke

wszystko to dzialo sie jesienia 2008 roku ... w sierpniu 2009 przypadkowo przegladajac autoscouta (na ktorego b.rzadko zagladam) na trafilem ponownie na ogloszenie tego samochodu, tym razem stalo w niemczech, te same tablice rej., ta sama cena, w autku pojawil sie pelen pakiet CSi, tlumiki chyba tez CSi look, felgi 19tki, nowa! skora (juz gdy ja ogladalem wlasciciel deklarowal wymiane), nowe tarcze klocki, i (dla mnie ochydne) znaczki "M" zamiast loga BMW ... nie byloby w tym nic ciekawego gdyby nie to ze zagladajac na autoscouta tydzien pozniej autko stalo ... za 13,5k euro - niestety nie udalo mi sie dodzwonic zarowno na stacjonarny jak i kom ... minal kolejny tydzien i autko pojawilo sie w komisie jakies 300km od dortmundu za 14.700 euro, probowalem jeszcze kilka razy skontaktowac sie z wlascicielem autka ale bez skutecznie.

jesienia tegoz samego roku przypadkowo przegladajac forum clube31.de natrafilem na ciekawy topic o tym samochodzie http://forum.clube31.de/viewtopic.php?t=12263 .. tutaj wersja przpuszczona przez googl'owski translator http://translate.googleusercontent.c...zu7m6_aZHAWYWA - wynika z niej ze auto ... mialo 6ciu wlascicieli .. nie wiem czy to blad translatora, czy moze miedzy jesienia 2008 a latem 2009 auto zmienialo 3 razy wlasciciela mimo ze tablice rej. pozostaly te same, czy tez ktos piszac w tym topicu sie po prostu pomylil.

kolejna ciekawostka ktora wyszperalem na temat autka to iz pojawilo sie na zlocie bmw manii w maju 2009 roku, troszke hamsko podlinkuje fotki

widac, ze stoi obok 8ki Roberta, moze bedzie wiedzial cos wiecej na jej temat, szkoda ze nie odwiedza juz forum.

ostatnia ciekawostka na temat autka wyszla jakos 2,5 miesiaca temu ... rozmawiajac ze znajomym dowiedzialem sie ze widuje czarna 8ke w moim miescie pod pewnym hotelem i ze wlasciciel posiada jeszcze czarna 7ke - niby wszystko sie zgadza ale po podaniu mu cech szczegolnych owej 8 moj kolega nie byl w stanie potwierdzic czy to ten samochod .. wykonalem 10 tel. na kom bez skutku - sygnal jest ale nikt nie odbiera (dodam ze nr kom jest dosc szczegolny i kupno takiego kosztuje wiecej niz 10 zl w tel na karcie a wlasciciel zadal sobie nawet tyle trudu by przeniesc go do innej sieci w czasach gdy kosztowalo to jak pamietam calkiem sporo wiec watpie by zmienial nr)

gratulacje dla osoby ktorej chcialo sie to czytac , jesli ktos ma jakies inf na temat autka niech pisze , jesli jestes wlascicielem tej 8ki i czujesz sie urazony badz sledzony pisz a usune post

bym zapomnial ... jutro dalsza czesc :-D :-D :-D

Komentarz

• Zamieszczone przez guest
                  ja od poczatku szukalem czarnej z m73 w rozsadnych pieniadzach (12-13k) ale ilosc szt. ktora pozostala w niemczech w tejze wersji nie nastraja mnie optymistycznie :cry: :cry:
                  Kolega za czarna M73 musial dac 15 tys a i tak cos jeszcze naprawial.

Komentarz

• Historia ciekawa. A jak ida dalsze poszukiwania, czy juz sobie dales na luz?

Komentarz

• druga ciekawa 8ka ktora rozwazalem kupic http://paa.pl/bmw_850_ci-606217794.html
                      ogloszenie z kwietnia 2009 roku ....

niestety przespalem te ogloszenie i gdy dzwonilismy pod koniec aukcji wlasciciel powiedzial ze zona juz sie rozmyslila i nie chce sprzedac samochodu

czego dowiedzialem sie z rozmowy tel:
                      - sprowadzone w 2004 roku od 1 wlasciciela z niemiec
                      - serwisowane w podobno najlepszym serwisie bmw w bydgoszczy
                      - przerysowany byl caly jeden bok (o drzewo), byc moze to jedna z przyczyn dlaczego tylna klapa nie trzyma linii
                      - szyby przyciemniane w piecu

wlasciciel umiescil dosc slabe zdjecia ale chlopaki z exotic-car sie postarali ...

wyszperalem takze poprzednie ogloszenia z otomoto tego autka:
                      kwiecien 2008 http://moto.paa.pl/?itemid=C5031327&t=bmw_850_csi
                      listopad 2008 http://moto.paa.pl/?itemid=C7041320&...model_ci_326km

autko pojawilo sie ponownie na otomoto we wrzsniu 2009 http://moto.paa.pl/?itemid=C9843511&t=bmw_850_ci, cena wzrosla o 20 tys do 69k - wlasciciel powiedzial ze poprzednio bylo wielu chetnych i to spowodowalo podwyzke

przewiduje ze autko pojawi sie w ciagu najblizszych 30 dni na sprzedaz .... od 3 miesiecy zastanawiam sie za ile tym razem bedzie wystawione

gdyby ktokolwiek mial jakies inf na temat tego egzemplarza dajcie znac

Komentarz

• Pewnie uparles sie ,ze ma byc czarna jak ja uparlem sie ,ze moja ma byc manual ,ale....
                        Wiem gdzie stoi srebrna z M73 a jej wlasciciel cos wspominal o checi sprzedania jej.

Moze zmiana koloru ? Jesli tak trudno dorwac czarna to chyba jest jakies wyjscie....sorry jesli takie herezje Cie denerwuja
                        BMW 850 CSi .... no prawie

Komentarz

• Zamieszczone przez PZ
                          Kolega za czarna M73 musial dac 15 tys a i tak cos jeszcze naprawial.
                          podejrzewam ze ten kolega to Igobart z bmw klub pl ?

Zamieszczone przez Fatandre
                          A jak ida dalsze poszukiwania, czy juz sobie dales na luz?
                          tu nie ma czego szukac ;D ... aut jest tak malo ze pozostaje czekac az pojawi sie cos ciekawego ... nie ukrywam ze ostatnio zmienilem troche podejscie i plany co do samochodu ale co bedzie to zobaczymy ...

Zamieszczone przez Chris
                          Pewnie uparles sie ,ze ma byc czarna jak ja uparlem sie ,ze moja ma byc manual ,ale....
                          Wiem gdzie stoi srebrna z M73 a jej wlasciciel cos wspominal o checi sprzedania jej.

Moze zmiana koloru ? Jesli tak trudno dorwac czarna to chyba jest jakies wyjscie....sorry jesli takie herezje Cie denerwuja
                          uparlem uparlem ... nie masz za co przepraszac sam kiedys cos takiego rozwazalem ale koszt jest naprawde spory a auto nie bedzie juz do konca prezentowac wartosci kolekcjonerskiej ....

podsumowujac te ostatnie poltora roku moge powiedziec jedno ... zaluje ze nie kupilem 8ki uzytkownika PZ, mimo ze nie bylem jej nawet obejrzec, te 22k jakie chcial to bylo "prawie jak za darmo". Moze nie ten silnik, ale od poltora roku cieszylbym sie juz 8ka.

Komentarz

• Guest, ciekawie opowiadasz...

Ale tak na pewno chcesz kupic 8ke, czy jednak cos Cie powstrzymuje ? Tak sie przejmujesz tym 10% w te czy we w te ? :-D

Ja swoja zobaczylem w ogloszeniu - czarna z bialym wnetrzem. Akurat mielismy spot klubowy w Bialymstoku. Wsiedlismy z moja Asia w cokolwiek, po drodze kupilismy to autko i akurat dojechalismy na zlot... Miny kolegow - bezcenne

Komentarz

• ja mialem tak samo. Telefon od wlasciciela ze jest na sprzedaz. Wsiadlem w autokar i przyjechalem na lubelszczyzna z nad morza i wrocilem e31 nad morze
                              Nie obchodzilo mnie ze stuka, puka. mialem e31 i byl git

Komentarz

• Ja tak samo jak Wy myslalem fujara przy kupnie i jak ja zobaczylem to wiedzialem, ze bedzie moja, z dzisiejsza wiedza, pewnie jej bym nie kupil - pewnie nie kupilbym zadnej. (strasznie bym zalowal)

Akurat podoba mi sie jak Guest podchodzi do sprawy, ja bym tak nie dal rady.
                                BMW - Bron Masowego Wrażenia
                                www.funkyking.eu - profesjonalny detailing aut.

Komentarz

Pracuję...
                                X