Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzja ogloszen, rady przed zakupem.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• jesli dobrze odczytalem to 7 wlascicieli, sprowadzony do szwecji w 2000 roku .... przeszedl przeglad w pazdzierniku 2009 - w skandynawi chyba za flaszke przegladu nie podpisza wiec to moze dobrze swiadczyc o aucie ....

ubezpieczenie wykupisz na numer vin za stowke ....

Komentarz

• A nie musisz miec przegladu do ubezpieczenia?

Nie zmienia to faktu, ze po 5 dniach sprowadzenia do polski POWINNA byc za niego oplacona akcyza

Komentarz

• Zamieszczone przez Pawellos
        A nie musisz miec przegladu do ubezpieczenia?
        jak dokladnie to jest - nie wiem .... ale te wszystkie polskie handlarzyny z tego co sie orientuje jezdza na czyms takim ....

co do akcyzy to z moich zrodel 14 dni na zlozenie papierka, 30 dni na zaplate .. liczone od dnia gdy auto fizycznie przekroczy granice ...

Komentarz

• http://www.w.motofakty.pl/artykul/sp...to_z_unii.html

W ciagu pieciu dni od przekroczenia granicy trzeba zglosic sprowadzenie auta w urzedzie celnym, wlasciwym dla swojego miejsca zamieszkania. Tam skladamy kopie dokumentow i deklaracje AKC-U, w ktorej trzeba podac m.in. cene zakupu auta. Musi byc ona przeliczona na zlotowki po kursie z dnia zakupu, a nie dnia skladania deklaracji.

Nasza rada: jesli w urzedzie celnym pojawisz sie pozniej niz po 5 dniach, nie przyznawaj sie do tego w deklaracji, bo zaplacisz kare. Lepiej wpisac jako dzien przekroczenia granicy date pozniejsza. Urzad raczej i tak tego nie sprawdzi.
          no chyba ze sie cos zmienilo od czasu tego artykulu

Komentarz

• Ja kupilem to auto Dowod rejestracyjny ma OK, jest zolty i niebieski obydwa cale. Tez sie balem, zeby nie byl to jakis przekret, dlatego pol dnia siedzialem przed kompem i czytalem jak to jest z procedurami przy sprowadzaniu auta ze Szwecji. Mialem podejrzenie, ze silnik ma padnieta uszczelke pod glowica i kupilem tak troche w ciemno. Po dotarciu do domu okazalo sie, ze maselko bezpowrotnie zniknelo i juz sie nie pojawia. Silnik baaardzo mocny, niezle wgniata w fotele, na zimnym i cieplym silniku pracuje bezwibracyjnie, na zimnym nie slychac stukotania, nie dymi i wytrzymal godzinny test w sloncu na grzanie sie. Skrzynia zmienia biegi idealnie, na spietym lockupie zachowuje sie bardzo poprawnie, akumulatory brzytwa, po dwoch dniach przestoju silnik odpala jakby byl podpiety pod aku od ciezarowki, tapicerka bez zuzycia: fotele rewelka, kierownica bez zuzycia, bardzo ladna galka zmiany biegow, sprawny Bord Computer, nowe tlumiki, paski, olej, zero wibracji w zakresie 0 - 160 (dalej nie sprawdzalem ), przy chamowaniu to samo, bardzo ladny swiezy lakier, auto bardzo dobrze sie prowadzi. Ogolnie auto bardzo kompletne i niezniszczone, podsufitka nie oberwana, lampy nie drza na nierownosciach, sprawny reczny. Kupilem na czesci, ale szkoda mi ja rozbierac, jestem w trakcie rejestracji auta.

Komentarz

http://www.w.motofakty.pl/artykul/sprowadzamy_auto_z_unii.html

W ciagu pieciu dni od przekroczenia granicy trzeba zglosic sprowadzenie auta w urzedzie celnym, wlasciwym dla swojego miejsca zamieszkania. Tam skladamy kopie dokumentow i deklaracje AKC-U, w ktorej trzeba podac m.in. cene zakupu auta. Musi byc ona przeliczona na zlotowki po kursie z dnia zakupu, a nie dnia skladania deklaracji.

Nasza rada: jesli w urzedzie celnym pojawisz sie pozniej niz po 5 dniach, nie przyznawaj sie do tego w deklaracji, bo zaplacisz kare. Lepiej wpisac jako dzien przekroczenia granicy date pozniejsza. Urzad raczej i tak tego nie sprawdzi.
              no chyba ze sie cos zmienilo od czasu tego artykulu
              w porownaniu z tym artykulem akcyza za auta powyzej 2l wzrosla z 13,6 do 18,6 % - to wiem na 100%

a ja bazowalem na tym http://www.info.anski.com/index.php ...
              termin do zlozenia deklaracji AKC-U
              dodano: 2010-02-28

(art. 106 ust. 2 ustawy)
              Podatnik z tytulu nabycia wewnatrzwspolnotowego samochodu osobowego jest obowiazany po dokonaniu jego przemieszczenia na terytorium kraju, bez wezwania organu podatkowego zlozyc deklaracje uproszczona, wedlug ustalonego wzoru, wlasciwemu naczelnikowi urzedu celnego w terminie 14 dni, liczac od dnia powstania obowiazku podatkowego, nie pozniej jednak niz w dniu rejestracji samochodu osobowego na terytorium kraju zgodnie z przepisami o ruchu drogowym.

Komentarz

• Zamieszczone przez MArcin850
                Ja kupilem to auto Dowod rejestracyjny ma OK, jest zolty i niebieski obydwa cale. Tez sie balem, zeby nie byl to jakis przekret, dlatego pol dnia siedzialem przed kompem i czytalem jak to jest z procedurami przy sprowadzaniu auta ze Szwecji. Mialem podejrzenie, ze silnik ma padnieta uszczelke pod glowica i kupilem tak troche w ciemno. Po dotarciu do domu okazalo sie, ze maselko bezpowrotnie zniknelo i juz sie nie pojawia. Silnik baaardzo mocny, niezle wgniata w fotele, na zimnym i cieplym silniku pracuje bezwibracyjnie, na zimnym nie slychac stukotania, nie dymi i wytrzymal godzinny test w sloncu na grzanie sie. Skrzynia zmienia biegi idealnie, na spietym lockupie zachowuje sie bardzo poprawnie, akumulatory brzytwa, po dwoch dniach przestoju silnik odpala jakby byl podpiety pod aku od ciezarowki, tapicerka bez zuzycia: fotele rewelka, kierownica bez zuzycia, bardzo ladna galka zmiany biegow, sprawny Bord Computer, nowe tlumiki, paski, olej, zero wibracji w zakresie 0 - 160 (dalej nie sprawdzalem ), przy chamowaniu to samo, bardzo ladny swiezy lakier, auto bardzo dobrze sie prowadzi. Ogolnie auto bardzo kompletne i niezniszczone, podsufitka nie oberwana, lampy nie drza na nierownosciach, sprawny reczny. Kupilem na czesci, ale szkoda mi ja rozbierac, jestem w trakcie rejestracji auta.

Komentarz

Ja kupilem to auto
                  Kiedy?
                  Ja jechalem po niego 1 kwietnia, wiec uznalem ze gosc ma poczucie humoru ze nie odbiera telefonu ;p
                  Skoro byl w takim stanie jak piszesz, to bym go wtedy kupil

Zamieszczone przez MArcin850
                  Kupilem na czesci, ale szkoda mi ja rozbierac, jestem w trakcie rejestracji auta.
                  Nooo, pewnie ze nie, tyle osob chce miec go w dobrym stanie, ze lepiej go sprzedac i zarobic, po co Ci 2?;p

Zamieszczone przez guest
                  w porownaniu z tym artykulem akcyza za auta powyzej 2l wzrosla z 13,6 do 18,6 % - to wiem na 100%

a ja bazowalem na tym http://www.info.anski.com/index.php ...
                  Taa, to tez wiem ale nie zwracalem na to uwagi wczesniej
                  Masz racje, 14 dni.
                  http://www.mf.gov.pl/_files_/podatki.../akc/akc-u.pdf

Widzisz guest jak to jest, jedni nie moga znalesc auta w dobrym stanie, a ten kupuje "igielke" za 16k i rozbierac ja chce

Komentarz

• No wiesz, okazji sie nie przepuszcza ;-)

Zamieszczone przez Pawellos
                    po co Ci 2?;p
                    Jechalem z zamiarem kupna na czesci, a ze nie zastalem na miejscu tego czego sie spodziewalem w tej cenie, czyli zdezelowanej padliny ze zniszczonym wnetrzem, konczacym sie silnikiem i odpadajaca szpachla postanowilem ja odratowac

Komentarz

Widzisz guest jak to jest, jedni nie moga znalesc auta w dobrym stanie, a ten kupuje "igielke" za 16k i rozbierac ja chce
                      Igielka to kosztuje kilkanascie tysiecy euro i ma 50k przebiegu ;-)

Komentarz

• http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12067639 widzielismy kiedys taki tylni dyfuzor M8? Marcin gratuluje. Kiedys mialem takiego kolege ktory oprocz zony mial tez 2 maloletnie kochanki. Chlop kolo 40tki dosc majetny prowadzil swoja firme. Alez one go wydoily... I tak sobie teraz mysle czy Ciebie tak samo wydoja te osemeczki :-D

Komentarz

No wiesz, okazji sie nie przepuszcza ;-)

Zamieszczone przez Pawellos
                          po co Ci 2?;p
                          Jechalem z zamiarem kupna na czesci, a ze nie zastalem na miejscu tego czego sie spodziewalem w tej cenie, czyli zdezelowanej padliny ze zniszczonym wnetrzem, konczacym sie silnikiem i odpadajaca szpachla postanowilem ja odratowac
                          No ale jakies daleko idace plany?
                          Dla zony czy cos w tym stylu, czy chcesz miec "klona" swojej po prostu?;p
                          Przeciez nie bedziesz dwoma jezdzil, nie?;p

Komentarz

No ale jakies daleko idace plany?
                            Dla zony czy cos w tym stylu, czy chcesz miec "klona" swojej po prostu?;p
                            Przeciez nie bedziesz dwoma jezdzil, nie?;p
                            zona niestety nie ma prawka zeby byla jeszcze w innym kolorze i w manualu, to bym pomyslal zeby ja zostawic. Kupilem ja typowo zarobkowo, miala isc na zyletki, troche do mojej bym przelozyl (przednia szyba oryginalna BMW z zielonym paskiem, bez odpryskow i pekniec, tylna szyba tez w lepszym stanie niz u mnie, silnik okazuje sie, ze tez bym przelozyl i kilka innych dupereli) ale ze silnik okazal sie sprawny to nie widze sensu rozbierac dobrego auta, rozbieranie wiaze sie tez z zamrozeniem pieniedzy na dluzszy okres czasu, a tak bede chcial ja sprzedac z niewielkim zarobkiem

Komentarz

• ....to sie nazywa milosc do modelu !!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• Wiec tak, nie wychylalem sie dopoki Marcin sie nie pochwali. Wczoraj jezdzilem wisniowka nr 2 Marcina i musze powiedziec, ze bardzo przyzwoite auto - wymaga oczywiscie dopieszczenia, ale faktycznie na zyletki jej szkoda i na pewno da komus duzo frajdy z jej posiadania. Sorry Marcin, ale zaczne od minusow - niekompletny dwuczesciowy spoiler z przodu(ja mam jednoczesciowy) i brak dokladki zderzaka tylnego. We wnetrzu ktos pomalowal niektore elementy na calypsorot i mnie akurat to razi - ale niektorym moze sie to podobac. Plusow jest sporo(Silnik i skrzynia bardzo ladnie pracuja) Buta ma jak moja takze uznaje to za bardzo dobra wartosc. Tapicerka w aucie stan dobry/bardzo dobry. Wyswietlacz dziala bardzo dobrze raptem brak paru pikseli. Ogolnie auto trzyma sie w kupie. A i te kola sa oblesne - sorki. Za to tlumiki sa w swietnym stanie Pozdro.
                                BMW - Bron Masowego Wrażenia
                                www.funkyking.eu - profesjonalny detailing aut.

Komentarz

Pracuję...
                                X