Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzja ogloszen, rady przed zakupem.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• PZ albo robi sie cos dobrze albo wcale bynajmniej ja jestem takiego zdania. co z tego jak obszyjesz fotele przednie a tyl bedzie w innym kolorze po za tym widac slady zmeczenia. albo co ci z ladnych foteli jak masz zapadnieta podsufitke? Znam takich co maja kola za 5000 na aucie a samochod to kupa gruzu nadajaca sie na kasacje. Ale nie oto chodzi. Moje zdanie jest takie ze albo podchodzi sie do tematu powaznie albo nie.

Komentarz

• I tak i nie. Z tymi kolami to sie zgadzam, sam widzialem takich wiele. Co do skory to osobiscie nie jestem zwolennikiem obszywania na nowo - oryginalu nic nie zastapi, lepiej znalezc dobre wnetrze do odnowienia. Teraz potrafia nawet z tragicznej na pierwszy rzut oka skory zrobic nowke sztuke, temat przerabiany w oldtimerach. Problemem sa oryginalne szwy i nici, szczegolnie do 1992, gdzie szwy sa podwojne. Potem robili juz oszczednosciowo, pojedyncze.
      A te przednie na nowo obszyte fotele znam z autopsji, w swoim bym nigdy tego nie zrobil.

Po prostu w kazdej starej 8ce trzeba zrobic to samo - wnetrze, lakier, silnik, skrzynie i podwozie w tych na sprzedaz i tych nie.

Ale generalnie zawsze bylem zwolennikiem drozszych ale dobrych egzemplarzy, zadbanych albo juz doinwestowanych. Ale takich to juz na lekarstwo... Los na loterii wygra ten, co kupi moja ...
      www.automobile-catalog.com
      http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• wiadomo ze jest tak ze bedzie do czego sie przyczepic. Mnie osobiscie irytuja docinki o 8er to kupisz zajebista za 20tys. zawsze pytam sie euro?i konczy sie rozmowa. Jak kiedys napisal kapitan pierwszy problem jest wtedy kiedy podjezdzamy pod dystrybutor.
        Ogladal ktos ta 850 z silnikom od 4,0 ?

Komentarz

• ..... bo za dobra osemke trzeba po prostu zaplacic odpowiednia kwote (moim zdaniem jest to 35-45k za m70), i wtedy nie trzeba bedzie nic lakierowac czy obszywac skora. Okazyjnie to mozna co najwyzej przeplacic . Mam swieze zdjecia tego niebieskiego manuala i to wyglada tak jakby byla przemalowana z koloru fiolet na niebieski. Szkoda inwestowac w takie wynalazki. Takie egzemplarze tylko sztucznie zawyzaja liczbe zarejestrowanych w pl e31.

Pysio ta czarna 840 nalezy do Napeleona, jest tu na forum - nie bedziemy obsmarowywac aut forumowiczow.

Komentarz

• ale mi http://allegro.pl/bmw-850-840-1990r-...728362261.html

o ta chodzi?

Komentarz

• Co oznacza zdanie, ze nie bedziemy obsmarowywac aut forumowiczow? Albo piszemy co wiemy o autach, albo wypowiadamy sie o tych o ktorych pisac, ze sa zlomami jest wygodnie i latwo bo nie sa "nasze".
              Pysio - bynajmniej to nie przynajmniej. Juz raz tez cos pisalem o zdjeciach w podpisie, ale widze, ze moda na lans kosztem czytelnosci forum powrocila juz jakis czas temu.
              Co do zdania nt. cen aut i ilosci kasy jaka mozna zainwestowac moznaby sie klocic. Sa tacy, ktorzy wiele robia sami i kosztuje to sporo mniej, sa tacy, ktorzy oddaja do "renomowanych" firm zajmujacych sie swiadczeniem poszczegolnych uslug i placa duzo wiecej, sa tez tacy, ktorych zaplecze czesciowe pozwala takze obnizac koszty. To zalezy od ludzi, ich podejscia, zaplecza oraz finansow. Wiele tez zalezy jak czesto uzywa sie auta, czy to na codzien, czy raz na milion lat.
              Spojrzcie, pytano kolege napomucena ile kosztuje swap na s62, jego odpowiedz brzmiala, ze po kupnie calego m5, rozebraniu go i rozsprzedaniu tego co nie potrzebne na czesci taki swap nie okazuje sie bardzo kosztowny w polaczeniu z umiejetnosciami i warsztatem jakim dysponowal...

Komentarz

• kamil nie wiem do czego pijesz nie mam potrzeby sie lansowac.
                a ja w dalszym ciagu nie wiem czy ta 8er z silnikiem 4,0 byla opisana czy nie?

Komentarz

• Kamil po prostu nie wypowiadam sie na temat aut forumowiczow, taka mam zasade

Pysio chodzi dokladnie o ten samochod, nie byl opisywany nigdy na forum, swap byl robiony w pl.

Komentarz

• Guest , mylisz samochody . Napoleon z tego co wiem jezdzi swoja osemka codziennie i nie ma z nia problemow . Ta z ogloszenia to drugi swap z lodzi , znam ten samochod , przekladke instalacji robil moj kumpel , z ktorym rozbieralismy moja 8 do lakierowania .

Komentarz

• Hmmm, Pysio zakumaj do czego pije(mimo sympatii do Twojej osoby), poprostu znow co kilka postow ogladamy Twoj zacny woz, ktory zawala pol ekranu.

guest - nie wiem czy to dobra zasada. Forum ma sluzyc ludziom z zewnatrz i wewnatrz, a takie gadanie, ze nie wypowiadam sie o autach kumpli jest lekko smieszne, tymbardziej, ze czesto sypiesz z rekawa wieloma informacjami dot. aut w ogloszeniach.

Komentarz

• Zamieszczone przez Dealerix
                        Guest , mylisz samochody . Napoleon z tego co wiem jezdzi swoja osemka codziennie i nie ma z nia problemow . Ta z ogloszenia to drugi swap z lodzi , znam ten samochod , przekladke instalacji robil moj kumpel , z ktorym rozbieralismy moja 8 do lakierowania .
                        Napoleona 8ka jest blizniaczo podobna, rejestracja tez zaczyna sie od EL 850xx :-D , Marcin tez dal sie nabrac.

Kamil, ten temat i tak widoczny jest tylko dla zarejestrowanych, czy to smieszna zasada to bym sie mogl klocic, pozatym niewielu uzytkownikow stad sprzedawalo swoje samochody.

Komentarz

• Dealerix czyli w porzadku jest to auto? Nie ukrywam ze jak bym sprzedal S to interesowala by mnie.

Komentarz

• Niechce mi sie klocic. Na koniec napisze, ze konto zalozyc moze kazdy. Zasada jest to zadna, ja nazywam to kolesiostwem, ktorego totalnie nie rozumiem i nie szanuje, bo kazdy ma prawo skorzystac z dobrodziejstwa forum i internetu i "ochrona" tego co forumowe jest tutaj kompletnie niezrozumiala. Postaw sie w sytuacji kogos kto nie przynalezy do forumowego grona i chcialby oszczedzic czas i pieniazki jadac ogladac jakies auto...
                            W moich oczach taka wypowiedzia wiele straciles...uchodziles za kogos skrupulatnego i nie zostawiajacego suchej nitki.
                            Pozdro

Komentarz

• ale nie chodzi mi o kolesiostwo, sam tez zreszta tego nie lubie ... wiekszosc moich opini jakie udzielalem w tym watku bazuje na podstawie zdjec i informacji zebranych w internecie wiec moga sie one czasem okazac nie do konca rzetelne.(ta czarna 840 okazala sie jednak innym samochodem) Nie chce wywolywac nie potrzebnych konfliktow.

Komentarz

• http://otomoto.pl/bmw-850-csi-C19542459.html ogladal ktos to auto? w jakiej jest kondycji?
                                Pozdrawiam wszystkich klubowiczow...

Komentarz

Pracuję...
                                X