Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzja ogloszen, rady przed zakupem.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Binio-LODZ Zobacz posta
    Czyli tak jak mówiłem hahhah
    a co ty byś chciał 840 z 97 za 20tys?! żart...
    Każdy kto jest w temacie 8 wie ile takie auto kosztuje. Auto jest w lepszym stanie niż niejedno forumowe.
    Jeździłem nią kilka razy nie jest to żaden bubel i jest godne Polecenia.
    Tyle ode mnie.

Komentarz

• Zamieszczone przez napomucen Zobacz posta
      Na 100% był to angol gość jakieś 2.5roku temu dzwonił żebym go mu przełożył ale znalazł kogoś innego
      Widać ze jest po przekładce bo prawa klamka ma wkładkę bo po 94 roku wkładka od kluczyka była tylko po lewej stronie
      Jeszcze jedno spostrzeżenie lusterka zostały orginalnie od anglika
      Jest jeszcze jeden detal po którym od razu poznałem . Układ guzików obok dzwigni biegów. Cena podejżanie niska jak na taką piękna 8 też sugerowała przekładke z angola.

Komentarz

• Zamieszczone przez Pysio Zobacz posta
        Każdy kto jest w temacie 8 wie ile takie auto kosztuje. Auto jest w lepszym stanie niż niejedno forumowe.
        Tyle ode mnie.
        Pysio ma rację. Cena adekwatna, gdyby nie przekładka to co najmniej 20 tys więcej by była warta. Zresztą ta wersja była tylko dla UK (840i Sport). Jeśli wnętrze wygląda tak dobrze, jak na zdjęciach i wszystko w niej działa, to bym jej wybaczył tą przekładkę i nawet brak 1/3 silnika... Piotrze, radzę jechać ją obadać.
        www.automobile-catalog.com
        http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• Auto jest sprawne i jest zadbane.

Komentarz

• Zamieszczone przez Pysio Zobacz posta
            Tyle ode mnie.
            Pysio nie trzep się jak karp na mieliźnie
            Widzisz gdzieś bym tak napisał coś o 20 tys zł.?
            Skup się skup chłopie

Auto wizualnie chociażby ze zdjęć które zamieścił Andrzej wygląda naprawdę ładnie.
            Szkoda tylko, ze Pan zapomniał wspomnieć o pochodzeniu auta - choć jak ktoś już wspomniał cena może to sugerować.

No offence.

Komentarz

• Jest to swoistego rodzaju zatajenie informacji, może nie jednego chętnego wprowadzić w zły nastrój. Osobiście już bym po to auto pojechał, podoba mi się wizualnie i rocznikowo super. Ale anglik mnie nie interesuje za żadne pieniądze. Myślę że pochodzenie i przekładka mają wpływ na to że auto jest na sprzedaż.
              Pozdrawiam wszystkich klubowiczow...

Komentarz

• No i jeszcze jedno, nie mogę patrzeć, jak ludkowie zakładają M System II, na niewłaściwą stronę... To też świadczy o pewnej niewiedzy...

Komentarz

• Kolega Marek chce kupić CSI i dlatego sprzedaje.Same koła warte są 10 000pln, auto fajne i godne polecenia.

Komentarz

• Zamieszczone przez Willi Zobacz posta
                    No i jeszcze jedno, nie mogę patrzeć, jak ludkowie zakładają M System II, na niewłaściwą stronę... To też świadczy o pewnej niewiedzy...
                    Dokładnie to samo rzuciło mi się w oczy. Ktoś to niezbyt fachowo robił , brakuje jeszcze panelu z guzikami pamięci ustawień fotela kierowcy. Poniżej kierownicy odstaje od deski element obszyty skórą. Pewnie wyciągali to siłową metodą .

Komentarz

• Witam ta niebieska 840 to mojego kolegi i naprawdę to auto jest godne polecenia. Auto przełozone z innej e31 w europejskiej wersji 850. Tak jak Pysio pisze sprzedaje bo che kupić inną e31 csi a nie bo coś nie tak z nią.

Komentarz

• Zamieszczone przez magik Zobacz posta
                        Dokładnie to samo rzuciło mi się w oczy. Ktoś to niezbyt fachowo robił , brakuje jeszcze panelu z guzikami pamięci ustawień fotela kierowcy. Poniżej kierownicy odstaje od deski element obszyty skórą. Pewnie wyciągali to siłową metodą .
                        Jeżeli ma fotele z angola, to pamięć będzie miał jedynie pasażer, podnoszenie fotela też tylko z prawej

Komentarz

• Ja jeszcze nie mam... ale zauważyłem że została podsufitka w ori bo widać tą rączkę do 3mania po dachem od strony kierowcy, która powinna powędrować do pasażera ;P

Mam takie pytanie, na ile zmienia to prowadzenie/bezpieczeństwo, cokolwiek taka przekładka?

btw, oglądałem dziś tą ze Szczecinka...

Komentarz

• Jeżeli przekładka jest zrobiona porządnie to nie może mieć żadnego wpływu na bezpieczeństwo i prowadzenie, ale i tak bardziej bym się martwił o instalacje, która musi być przerobiona, a z tym mogą być duże problemy!

I co z tym Szczecinkiem?

Komentarz

• Sam jestem ciekaw jaki opinie po Szczecinku kolega ma.

Komentarz

• Tak długo pisałem, że mnie wylogowało

Wpadłem tam znienacka....:0
                                Właściciel miał dużo pracy u siebie w zakładzie, ale zgodził się aby podjechać do jego znajomego, aby obejrzeć (znajomy ma warsztat, miły Pan btw. i naprawia BMW, w tym aucie ponoć tuleje z tyłu do wymiany bo umarły). To miły gest z jego strony. Za jakiś czas umówię się na jazdę. W kilku słowach to co zastałem:
                                Auto zdaje się od 3 lat w PL, niby garażowane, ale ilość pyłu oraz kurzu/piachu w uszczelkach przy szybach mówiła do mnie co innego...poniżej krótka lista rzeczy jakie wypatrzyłem:
                                - komputer nie działa/nie podłączony
                                - kontrolka od trakcji zapalona (ktoś kiedyś pisał z kolegów na forum, że jak ją odwiedzał w zeszłym roku to zdaje się także taki defekt był)
                                - przepięcie w instalacji zdaje się jakieś jest, bo po uruchomieniu w prawym głośniku brzęczało (poza tym jakiś sprzęt grający zawalał bagażnik, tuba + stary magnat, dodatkowo kondensator)
                                - lampy się nie opuszczały (cały czas podniesione + żarówka od pasażera krótkie do wymiany)
                                - szyby sprawne + opuszczały się same przy otwieraniu drzwi
                                - pęknięta lampa zespolona w zderzaku z przodu od strony pasażera
                                - były podginane nadkola z tyłu i chyba ktoś to robił po raz pierwszy w życiu... tak już zostały
                                - popękane plastikowe wypełnienia nadkoli z przodu, braki śrubek
                                - uszkodzona obudowa lustra kierowcy
                                - aku do wymiany
                                - fotel pasażera jak podnosi to ciągnie tak jakby z 1 strony i jęczy jakby zaraz miał ducha wyzionąć ;P, poza tym regulacja działa w obu fotelach we wszystkich kierunkach
                                - lekki parch na boku w lewym kącie drzwi pasażera
                                - auto zdecydowanie do poprawek lakierniczych ładnie mówiąc, to i ówdzie rysy przetarcia, odpryski gdzieniegdzie podrdzewiałe
                                - przedziurawiona uszczelka na wys tylnej szyby pasażera, poza tym stan pozostałych nie budził zastrzeżeń
                                - podrdzewiałe zawiasy w bagażniku
                                - urwany przedni spoiler/dyfuzor zbierający powietrze pod silnik przymocowany na 2 metalowe blachy o na blachowkręty, tak na szybko zrobione i niedbale- widać, że ktoś kiedyś zanurkował....
                                - trochę zalana podsufitka od strony kierowcy z tyłu na słupku za siedzeniem pasażera, poza tym skóra w nie najgorszym stanie, wnętrze w miarę czyste i nie wytłuczone,
                                - wycieraczki chodziły tak jakby nikt ich nigdy nie używał...., spryskiwacze na lampy i szyby ok
                                - opony z tyłu łyse
                                - miałem wrażenie, że maska troszkę źle spasowana, ale może się czepiam...
                                - nie miałem do czynienia dużo z v12, ale miałem wrażenie, że silnik miał lekkie wibracje jak już osiągnął temp, poza tym kręcił bez zarzutu, temp 3mał, wisko nie hałasowało i wiatrak się kręcił

mam kilka zdjęć, ale dokończę referat wraz z obejrzeniem spodu auta na podnośniku i dodatkowych pixów z tego co tam ujrzałem. Aha, no i chciałbym się przejechać rzecz jasna
                                Ostatnio edytowany przez JaraK; [ARG:4 UNDEFINED].

Komentarz

Pracuję...
                                X