Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno Bmw serii 8 - recenzja ogloszen, rady przed zakupem.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Napisalem maila do wlasciciela tej bordowej osemki o cene - 35k pln plus oplaty. Mnie tylko zastanawia jak mozna wystawic auto na aukcji i nie podac numeru telefonu

"Zainteresowanych prosze o kontakt mailowy."

Komentarz

• 626 TEL.C-NETZ SIEMENS BEDIENHOERE
      656 BMW BAVARIA C PROFESSIONAL
      671 CD 10 Selektion

Bo tych opcji juz w aucie nie ma najwidoczniej. Zdjecie bagaznika jest tak zrobione, ze nie widac boczku ze zmieniarka. Dam sobie obie rece obciac jezeli ma ten przebieg co na focie, chyba ze gosciu jezdzil w spodniach z papieru sciernego i zawsze trzymal srubokret w lewej kieszeni. Po takim przebiegu nie powinno byc sladu na fotelach, ze byly w jakikolwiek sposob uzywane, nasze klubowe osemki z dwukrotnie wiekszymi cyframi na blacie maja duzo lepsze skory.
      BMW - Bron Masowego Wrażenia
      www.funkyking.eu - profesjonalny detailing aut.

Komentarz

• otrzymalem reszte zdjec od wlocha

dla przypomnienia tu sa te wczesniejsze ...

rozkodowany vin:

Vehicle information

VIN long WBAEG41030CC41461
        Type code EG41
        Type 850CI (EUR)
        Dev. series E31 ()
        Line 8
        Body type COUPE
        Steering LL
        Door count 2
        Engine M73
        Cubical capacity 5.40
        Power 240
        Transmision HECK
        Gearbox AUT
        Colour COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)
        Upholstery LEDER NAPPA/SCHWARZ (M5SW)
        Prod. date 1996-02-22

Order options
        No. Description
        223 ELECTRONIC DAMPER CONTROL (EDC)
        243 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
        245 STEERING COLUMN ADJUSTMENT ELEC
        255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL
        299 LT/ALY WHEELS W MIXED TYRES
        353 ANTI-GLARE STRIP FRONT + RR WINDOW
        416 SUNBLINDS
        423 FLOOR MATS, VELOUR
        428 WARNING TRIANGLE
        431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
        459 SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY
        481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER
        500 HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING
        528 AUTOMATIC AIR RECIRCULATION CONTROL(AUC)
        623 CAR TELEPHONE(GSM)
        669 RADIO BMW BUSINESS RDS
        676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM
        814 ITALY VERSION
        841 OPTION CODE PACKAGE PSEUDO-CODE-NO.
        855 LANGUAGE VERSION ITALIAN
        915 BODY SKIN CONSERVATION, DELETION
        928 TYIRE CONTROL

po wymianie emaili dowiedzialem sie:
        - auto nie mialo wypadku ale ma kilka zadrapan z prawej strony
        - 5 wlascicieli lacznie z obecnym ... czwartym wlascicielem byla firma obecnego wlasciciela (dowiedzialem sie ze wlasciciel jest CEO w tej firmie - cokolwiek by to znaczylo)
        - auto bylo seriwsowane w BMW Roma ale trzy lata temu wlasciciel zmienil serwis na "wykwalifikowanego mechanika" poniewaz w BMW powiedzieli ze nie sa w stanie naprawic jego samochodu ... poprosilem o wyjasnienie i dowiedzialem sie ze serwis bmw poinformowal wlasciciela o tym ze auto zostalo recznie zbudowane w monachium i w sprawie napraw musza sie z nimi skonsultowac ...
        - samochod w ciagu dwoch ostatnich lat pokonal 8000km
        - z powazniejszych usterek wlasciciel wymienil tylny prawy elektroniczny amortyzator (powiedzial ze musial na niego dlugo czekac poniewaz BMW powiedzialo ze sa recznie robione "hand-made" ...) i jeden z przeplywomierzy ...
        - wlasciciel stwierdzil ze silnik pracuje poprawnie jak i pozostale komponenty, nie swieci jedynie kilka ledow w obc i nie dziala guzik check.
        - auto jest ubezpieczone i wlasciciel posiada komplet dokumentow do legalnego poruszania sie nim na drogach
        - ostatni oficjalny serwis byl w BMW w Bozen (600km od miejsca gdzie mieszka wlasciciel) w pazdzierniku 2007 - wlasciciel posiada komplet dokumentow, stan licznika wynosil wtedy 230tys
        - auto aktualnie ma przebieg 240tys km
        - wlasciel poinformowal ze od czasu serwisu w bmw w bozen sam zmienial olej i plyn chlodniczy ale nie posiada na to oficjalnych dokumentow .. na moje pytanie czy ma chociaz paragon odpowiedzial ze musi poszukac
        - wlasciciel niestety nie chcial zgodzic sie na powrot samochodem na jego tablicach i ubezpieczeniu
        - zaplata za samochod tylko gotowka
        - wlasciciel twierdzi ze oprocz mnie autem interesuja sie jeszcze dwie osoby
        - na moje zapytanie o lampy wlasciciel stwierdzil ze nie dzialaja i posiada nowe na wymiene (nie wiem o co mu tu chodzi)
        - jedna z lamp w zderzaku wyglada jak nowa ... wlasciciel odpowiedzial ze do srodka dostawala sie woda wiec wymienil cala lampe
        - brak listwy z prawej strony to zasluga jakiegos glupka z lotniskowego parkingu
        - tablice rejestracyjne sa z pizy ale z tego co zrozumialem we wloszech sie ich nie zmienia
        - ostatni oficjalny przeglad zostal wykonany w bozen w bmw ... wlasciciel w tamtym czasie pracowal tam...

przypominam ze samochod stoi pod rzymem, 10,5k euro ....
        zauwazylem ze brakuje tez emblematu modelu ... fabrycznie byl ....

na moje oko to auto jakies super nie jest ale wlasciciel nie sciemnia przynajmniej jak typowy polski handlarzyna ze wsszystko funkiel nowka ... nie bity od dziadka

z niecierplowoscia i pewna nutka niepokoju oczekuje recenzji PZ'ta tego ogloszenia :-D

Komentarz

• Autko wydaje mi sie ciekawe. Kolor piekny, sportowe fotele , wlasciciel nie sciemnia, jedyna wada to odleglosc

Komentarz

• Moja recenzja na podstawie zdjec: Auto adekwatne do ceny. Mam znajomych zawodowo sprowadzajacych auta z Wloch i wszystkie tak wygladaja - mnostwo drobnych uszkodzen i generalnie sa raczej nonszalancko eksploatowane.
            Wyglada tez na ten przebieg - 240-300 tys. Szkoda ze nie ma zdjec pod maska.
            Tylna klapa jest zle spasowana. Cos tam na pewno bylo. Brakuje oslony pod tylnym zderzakiem.
            Nie wszystkie auta z Wloch sa zle, ale niemal wszystkie sa po prostu zlachane. Prawy przedni reflektor nie dziala. Jesli wlasciciel mowi ze ma na wymiane, to pewnie przepalilo odblysnik, typowe. Oby tylko to, bo bedziesz musial w dzien wracac.
            Po kupnie na 100% czeka lakierowanie wiekszosci elementow, cos na 100% jest popsute, bo to Wloch i na pewno konfabuluje, probke w postaci bajek o dilerze juz masz. Wnetrze na zdjeciach jest przygotowane do sprzedazy a i tak wyglada nieswiezo - wina wloskiego slonca. Nastaw sie, ze na zywo bedzie duzo gorzej to wygladalo...

Jak bedziesz chcial, moge pogadac ze znajomymi, przywioza Ci to auto. Ale nie mozna liczyc na to ze je jakos sprawdza. Kupia i tyle.

Moja rada - 10 tys euro to powazna kwota. Jesli na powaznie myslisz o samochodzie dla siebie na dluzej, to przestan ogladac sie za najtanszymi ofertami na rynku, bo potem po 2 latach dokladania pozalujesz mocno ze nie kupiles od razu dobrego zadbanego egzemplarza za te pare, czy nawet parenascie tysiecy wiecej. To naprawde zyczliwa rada, mialem w zyciu dwadziescia pare samochodow i zdazylem sie na bledach nauczyc, Ty nie musisz...

Ja bym tego auta nie kupil. Jezeli Twoj budzet na 8ke to 50tys zl, to akurat nie trafiles. Za duzo na ladna zadbana 850ke M70, stanowczo za malo na M73. Albo zwieksz budzet, albo kup M70, zrob z niej prawdziwa igielke, z ktorej bedziesz dumny, a za reszte idz z dziewczyna na dobry obiad. Bedziecie oboje szczesliwsi :564:
            www.automobile-catalog.com
            http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• Zamieszczone przez PZ
              Albo zwieksz budzet, albo kup M70, zrob z niej prawdziwa igielke, z ktorej bedziesz dumny, a za reszte idz z dziewczyna na dobry obiad. Bedziecie oboje szczesliwsi :564:
              Ale fajnie to ujales :570:
              BMW - Bron Masowego Wrażenia
              www.funkyking.eu - profesjonalny detailing aut.

Komentarz

• Tez sie z tym zgadzam, Pieknie to ujoles, a co do m70, to przeciez tez zajebisty silniczek. Chip od Ogorka i gitara gra

Komentarz

• Guest jesli interesuje Cie moja opinia, to auto wyglada nieatrakcyjnie, ma przetarty boczek fotela od wsiadania, tylne obicie fotela podrapane, przedni zderzak obgryziony, do tego kilka usterek do ktorych wlasciciel sie przyznal, a do ilu sie nie przyznal i ilu skaz nie widac na zdjeciach? Nic atrakcyjnego jak dla mnie. Gdyby to bylo M70 to bym ja wycenil max na 20 kilka tys. PLN. Nie wiem czy warto tyle doplacac do M73.

Moze Igor bedzie niedlugo sprzedawal swoja 850 5,4? Zmienia fury jak rekawiczki, a osemke ma juz ze dwa lata, takze przy okazji go zapytam. Auto ma przesliczne, nie ma sie do czego przyczepic, jest niezniszczona, wsiadasz do srodka i wszystko pachnie nowoscia, kazdy element jest jak nowy, pieknie spasowany przod, naprawde jedna z najladniejszych E31 w PL.

Komentarz

• Zamieszczone przez KinceK
                    626 TEL.C-NETZ SIEMENS BEDIENHOERE
                    656 BMW BAVARIA C PROFESSIONAL
                    671 CD 10 Selektion

Po co komu telefon w technologi komorkowej ktora juz nigdzie nie dziala?

Komentarz

• Nie wiem jak to jest w przypadku E31, ale w E38 te telefony dzialaja.

Komentarz

• podziekowania dla Pawla i Marcina za opinie o tym wlochu ..... :564:
                        faktycznie im wiecej przygladam sie zdjeciom tym widze wiecej wad ...

Pan z torunia swojej czarnej m73 niestety nie wystawil na sprzedaz ... (jak to czynil w kwietniu 2008 i 2009)....

kolejna wiosna bez e31 ... to tez w sumie tylko glupi samochod ech :-P

Zamieszczone przez MArcin850
                        Nie wiem jak to jest w przypadku E31, ale w E38 te telefony dzialaja.
                        zwroc uwage na termin "C-netz" - to jest stara niemiecka analogowa siec komorkowa ... w e38 masz pewnie tel z gsm

ps. Marcin trzymam za slowo w sprawie Igorowej m73

pozdrawiam

Komentarz

• http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...g=&tabNumber=2 - losz ale te auto tragicznie wyglada na tych nowych fotach ....

Komentarz

• Szczerze mowiac z tych dwoch wybralbym ten egzemplarz. Jest wart odbudowy. Nawet jesli podluznica jest skrzywiona (na to wyglada), mozna przespawac z jakiejs uzywanej. Dobry blacharz zrobi z tego nowke sztuke (tym razem bez przekasu ).
                            Tzn wroc - obu nie polecam, ale jak juz koniecznie korci Cie sie w cos pakowac, to juz lepiej w to...
                            www.automobile-catalog.com
                            http://www.facebook.com/automobilecatalog

Komentarz

• najlepiej zrobic tak jak ja. Przynajmniej sie nie nudze

Komentarz

• nie korci mnie pakowac sie w cokolwiek staram sie zachowac rozsadek chociaz to trudne przy e31 ...

link wrzucilem glownie jako ciekawostke ... na tych poprzednich zdjeciach auto wygladalo w moich oczach 3 razy lepiej ...

hmm no i dla mnie jednak wloszka wydaje sie byc ciekawsza ... ta milosc do czerni ... zreszta Ty tez lubisz ten kolor ... po drugie polskich spawaczy boje sie jak ognia

Komentarz

Pracuję...
                                X